Google Maps NavigatieGoogle Maps – Gratis Navigatie Software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (19.347 weergaven)

Google Maps Navigatie

Google Maps


Gratis navigatie software voor je mobiele telefoon wordt steeds makkelijker verkrijgbaar. Een van de beste gratis navigatie software pakketten is Google Navigatie, een onderdeel van Google Maps. Uiteraard werkt Google Maps Navigatie met de GPS ontvanger van een smartphone of iPhone. Het is daarom essentieel dat je voordat je deze gratis navigatie software gaat downloaden kijkt of je smartphone wel een GPS ontvanger heeft ingebouwd. Is dat het geval? Dan kun je via de link naast deze pagina gratis de Google Maps Navigatie software downloaden.

Google Maps op iPad, iPhone en Android

Uiteraard is deze gratis navigatie software verkrijgbaar voor veel verschillende besturingssystemen. De software zal echter het best tot zijn recht komen op een iPad, iPhone of Android smartphone. Die mobiele telefoons hebben namelijke bijna allemaal een standaard ingebouwde GPS ontvanger. Naast die ontvanger heb je ook een werkende (prepaid) mobiele internetverbinding nodig. Die verbinding met het internet heeft Google Navigatie nodig om actuele kaarten en routes weer te geven.

Gratis Navigatie Software Downloaden

Google Maps Navigatie Interface

Hoe werkt het?

Om de Google Navigatie software te proberen is het eerst zaak om deze te downloaden via de link naast dit artikel. Natuurlijk vind je de navigatie app ook terug in zowel de App-store van Apple als de Play store van Google. Na het (gratis) downloaden en installeren van de applicatie op je smartphone start je de navigatie op via een nieuw icoontje in het scherm van je smartphone.

Zodra de navigatie software een fix heeft via de GPS ontvanger zal je huidige locatie worden weergegeven door middel van een stip. Je ziet waar je je bevindt op een landkaart en mocht je je in een rijdende auto bevinden dan zullen ook je snelheid en de richting waarin je rijdt worden getoond. Natuurlijk is dat leuk om naar te kijken maar navigatie software gebruik je vooral om snel en zonder file van de ene plek naar de andere te reizen.

Een route inplannen kun je doen via de menu knop op je smartphone. Door deze in te drukken opent zich een scherm waar je je gewenste eindbestemming kunt intypen. Eventueel kun je ook een ander startpunt voor je route ingeven, doe je dit niet dan zal Google Navigatie aannemen dat je huidige positie je startpunt is en daarna een snelle route weergeven naar je gewenste eindbestemming.

de route weergave in Google Navigatie

De route weergave in Google Navigatie.

Google Maps Navigatie is een prima alternatief voor dure navigatie software van bijvoorbeeld Tom Tom. Je kunt met de Google Navigatie app voor Android en iPhone namelijk net zo gemakkelijk een route plannen die je snel en indien mogelijk zonder file van de ene plek naar de andere brengt. Naast een route voor de auto kun je met de app ook wandel- en fietsrouters plannen. Deze zijn echter wel experimenteel en Google meldt dat je altijd goed moet opletten als je deze dienst gebruikt.

File-informatie en andere handige extra’s

Google Maps Navigatie biedt naast de mogelijkheden tot het navigeren ook handige extra’s. Zo kun je gemakkelijk file-informatie laten weergeven over de route die de software voor je heeft ingepland. Zoek je een tankstation of supermarkt in de buurt? Ook die vind je gemakkelijk terug via de gratis navigatie software van Google. Al met al is Google navigatie software de beste gratis navigatie software voor je smartphone, iPad of iPhone. Zelf proberen? Gratis downloaden kan via de link naast dit artikel of via de software downloads op je smartphone.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 reacties