Sun - regenvoorspelling op je iPhoneSun – Een mooie app voor het weer op je iPhone

Geplaatst op: - bijgewerkt op (196 weergaven)
Sun - regenvoorspelling op je iPhone

Sun

Sun is een nieuwe applicatie voor het tonen van weersinformatie op je smartphone. Bijzonder aan deze betaalde applicatie zijn vooral de prachtige interface en de goede voorspelling over wanneer het bij jou thuis gaat regenen.

Als je de Sun applicatie opent dan zie je een lijn met daarop de zon. Aan de plek op de lijn kun je zien waar de zon zich voor jou bevindt. Om 12 uur ’s middags staat de zon het hoogst aan de hemel en ook in Sun staat de zon dan op zijn hoogst.

De lijn met daarop de stand van de zon vertelt je ook alles over het weer. Zo zie je informatie over de temperatuur, de windkracht en windrichting, de hoeveelheid voorspelde neerslag en het soort neerslag. De neerslagvoorspellingen zijn in Nederland overigens nog niet erg betrouwbaar, Sun werkt nog niet met Nederlandse informatie over plaatsen waar neerslag valt.

Door te horizontaal of verticaal door de applicatie te bladeren krijg je zowel meer informatie over het weer op je huidige locatie als informatie over het weer op andere plekken die je regelmatig bezoekt. Die plekken kun je natuurlijk zelf instellen: handig voor als je wil weten wat voor weer het op je vakantiebestemming is.

De standaardweergave van het weerbericht.

De standaardweergave van het weerbericht.

De regenvoorspelling is erg goed.

De regenvoorspelling is erg goed.

Sun is momenteel alleen beschikbaar voor iOS devices. Dit betekent dat je de app kunt downloaden uit de app-store op je iPhone en iPad. Voor Android zijn er andere apps met dezelfde mogelijkheden, check de play-store :).

Een tweede nadeel aan de applicatie is dat deze alleen beschikbaar is als betaalde versie. Sun downloaden kost €1,99. Dat lijkt een fors bedrag van een applicatie voor het tonen van het weer op je smartphone. Sun maakt er echter zo’n visueel hoogstandje van dat ik het dat geld meer dan waard vond.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.