iOSiOS 9.0.2 – de nieuwste software voor iPhone en iPad

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.088 weergaven)

Apple gebruikt voor de besturing van haar smartphones en tablets een eigen besturingssysteem, iOS. Van dat besturingssysteem komen regelmatig nieuwe versies uit die je als bezitter van een iPad of iPhone gratis kunt downloaden. Deze week verscheen versie 9.0.2 van iOS, meer informatie over de laatste versie van iOS in deze recensie.

Is het verstandig om iOS 9.0.2. te downloaden?

Een update naar een nieuwe versie van iOS wordt door Apple niet verplicht gesteld. Toch is het verstandig om altijd een update uit te voeren naar een nieuwe versie van iOS. Een nieuwe versie van iOS biedt nieuwe mogelijkheden en apps. Ook dicht Apple beveiligingslekken en is de software vaak stabieler.

In het geval van iOS 9.0.2. is een update aan te raden omdat door verschillende optimalisaties de batterij van je iPad of iPhone langer meer zal gaan. Ook is de spraakassistent Siri op de schop gegaan waardoor deze meer mogelijkheden bied. Verder zijn de Nieuws en Notes applicaties sterk verbeterd.

Automatisch ‘Over the air’ of handmatig downloaden

Apple biedt iOS 9.0.2. automatisch aan via internet. Zodra je online bent via wifi zal je iPhone of iPad melding maken van een nieuwe versie van iOS. Deze kun je vervolgens automatisch downloaden en installeren. Je moet wel meer dan 50% accucapaciteit hebben voordat iOS begint met de installatie.

Verder kun je de nieuwe versie ook handmatig binnenhalen. Ga daarvoor naar het scherm instellingen op je iPhone of iPad. Onder het kopje ‘algemeen’ en dan ‘softare’ kun je checken of er een nieuwe versie van iOS voor jouw mobiele apparaat beschikbaar is. Is dat het geval? Dan kun je deze nieuwe versie gelijk downloaden en installeren.

Voor iPhone en iPad

iOS is alleen geschikt voor gebruik op een iPhone iPad of iPod Touch. Heb je een Macbook, een Mac Mini of een Desktop computer van Apple? Dan ben je aangewezen op OS X. Dat is het besturingssysteem voor laptops en gewone computers van Apple.

Ook voor Android smartphones en tablets en voor smartphones en tablets van bijvoorbeeld Nokia is iOS niet geschikt. Op Android smartphones en tablets draait Android, het mobiele besturingssysteem dat ontwikkeld wordt door Google. Nokia is een merk van Microsoft, smartphones van Nokia werken alleen met Windows Phone, de mobiele versie van Windows.

Niet alle iPads en iPhones zijn geschikt voor iOS 9.0.3. De volgende modellen kunnen iOS 9.0.3. draaien:

  1. iPhone 4S of hoger;
  2. iPad 2G of hoger;
  3. iPod Touch 5G of hoger.

Voor iedereen met een oudere iPhone, iPad of iPod Touch blijft iOS 8 de meest recentie versie van het besturingssysteem.

iOS 9.0.2. is alleen geschikt voor de iPhone 4s of hoger en de iPad 2 en hoger.

iOS 9.0.2. is alleen geschikt voor de iPhone 4s of hoger en de iPad 2 en hoger.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.