Runkeeper downloadenHardlopen met Runkeeper

Geplaatst op: - bijgewerkt op (332 weergaven)
Runkeeper downloaden

Runkeeper

Ben je een beginnende of juist ervaren hardloper en wil je je hardloopprestaties bijhouden? Dan is Runkeeper een applicatie die je moet proberen. 

Runkeeper biedt een aantal leuke functies waarmee het voor iedereen die wel eens hardloopt nog leuker wordt om jezelf fanatiek in te spannen. Check mijn bespreking van Runkeeper om te zien of deze app ook iets voor jou is.

Wat is Runkeeper?

Runkeeper is een handige applicatie waarmee je sportprestaties kunt bijhouden. Vooral hardlopers kunnen hun hart ophalen. Runkeeper is gespecialiseerd in het bijhouden van allerlei zaken die bij daarbij komen kijken.

Niet alleen hardlopers kunnen Runkeeper gebruiken. De applicatie biedt namelijk ook mogelijkheden voor gebruikers die andere sportieve activiteiten willen bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan fietsen, schaatsen of skaten en zwemmen.

Runkeeper is beschikbaar als applicatie voor iOS en Android. Verder biedt de applicatie een website waar je al je prestaties in een overzichtelijk rapport getoond worden. Via de website kun je ook de sportieve prestaties van je vrienden en kennissen bijhouden.

Welke mogelijkheden biedt Runkeeper?

Runkeeper biedt uitgebreide mogelijkheden voor het meten van de afstand die je gelopen hebt.

Runkeeper biedt uitgebreide mogelijkheden voor het meten van de afstand die je gelopen hebt.

Runkeeper biedt een groot aantal mogelijkheden die afhankelijk van je smartphone-specs ook daadwerkelijk gebruikt kunnen worden.

De belangrijkste mogelijkheid van Runkeeper is voor mij de mogelijkheid tot het vastleggen van de route en afstand die je loopt. Als je start met lopen zet je Runkeeper aan en zodra je weer thuis bent schakel je de app uit.

Op je computer kun je dan checken welke afstand je gelopen hebt en welke gemiddelde snelheid je daarbij gelopen hebt. Ook houdt Runkeeper bij hoeveel meter je omhoog en omlaag gelopen bent. Al deze data wordt verzameld met behulp van de GPS-zender in je smartphone.

Runkeeper biedt ook de mogelijkheid om  trainingsprogramma’s te volgen. Via internet of in de applicatie zoek je een programma dat leidt naar een bepaald loopdoel.

Vervolgens volg je het trainingsprogramma in Runkeeper en in theorie kun je na afloop van het (altijd meerdaagse) programma een bepaalde afstand hardlopen. Runkeeper helpt je hierbij door alerts te versturen en door tijdens het lopen feedback te geven.

Verder biedt Runkeeper vele andere mogelijkheden. Zo is het mogelijk om muziek te luisteren tijdens het lopen en kun je bijhouden hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Ook houdt Runkeeper je persoonlijke records bij voor een aantal afstanden. Op  het moment dat je een PR verbeterd krijg je een melding op je smartphone. Op de site van Runkeeper kun je vervolgens je PR delen met je vrienden.

Tot slot: Runkeeper downloaden?

Runkeeper downloaden ja of nee? Ik gebruik de applicatie regelmatig, maar minder regelmatig dan dat ik hardloop. Vooral als ik wil proberen een PR te verbreken dan zet ik daarvoor Runkeeper in omdat ik geen hardloophorloge heb.

Ben je een fanatieke hardlopen en wil je graag weten hoe ver je loopt en met welk gemiddelde? Dan is Runkeeper een aanrader. Maar ook als je graag doelgericht wil trainen voor een bepaalde loop dan is Runkeeper een prima app.

Het enige grote nadeel aan de Runkeeper app is dat je altijd je smartphone mee moet nemen tijdens je training. En daar heb ik zelf niet altijd even veel zin in. Met een geschikt sporthorloge (TomTom Runner, Garmin) kun je wel naderhand je prestaties evalueren met Runkeeper.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.