Threema software gratis downloadenVersleuteld en anoniem berichten versturen met Threema

Geplaatst op: - bijgewerkt op (657 weergaven)
Threema software gratis downloaden

Threema

Alle grote inlichtingendiensten van CIA tot AIVD kijken en lezen mee met berichten die via Whatsapp, Facebook Messenger of Snapchat worden verstuurd. Steeds meer mensen wijken daarom uit naar alternatieve programma’s voor het versturen van berichten tussen smartphones die anonimiteit garanderen.

Threema is zo’n alternatief. De ontwikkelaar van dit programma is gehuisvest in Zwitserland en het programma valt dan ook onder het Zwitsers recht. Dit betekent in de praktijk dat er veel minder meegekeken mag worden door veiligheidsdiensten; en dat is natuurlijk goed voor je privacy. Check mijn bespreking van Threema om te lezen over mijn ervaringen.

Mogelijkheden

Threema kent een aantal andere voordelen ten opzichte van Whatsapp en Facebook Messenger. Zo maakt het programma gebruik van end-to-end encryptie, de oplettende lezer zal ongetwijfeld opmerken dat ook Whatsapp dit doet.

Verder maakt Threema weing gebruik van meta-informatie. Meta-data bevatten informatie over de afzender, de locatie, soort telefoon en andere privacy gevoelige gegevens van de mensen die bericht versturen of ontvangen.

Tot slot biedt Threema servers die in Zwitserland staan, wat ook weer goed is voor de bescherming van je privacy. Zwitserse inlichtingendiensten hebben veel minder bevoegdheden als het aankomt op het meelezen en meekijken met bestanden, berichten en afbeeldingen die mensen uitwisselen.

Ervaringen Threema

Uiteraard heb ik Threema gedownload en geïnstalleerd op mijn Motorola X-Force. Helaas mag je het programma niet gratis downloaden. De ontwikkelaar vraagt 3 euro voor de app. Hiervoor geeft het bedrijf een simpele reden: Threema verdient geld met het verkopen van software, niet met het verkopen van jouw gegevens.

De interface van Threema lijkt sterk op die van Whatsapp.

De interface van Threema lijkt sterk op die van Whatsapp.

Threema voelt tijdens het gebruik erg aan als Whatsapp. Het versturen en verzenden van berichten is erg gemakkelijk en intuïtief. Datzelfde geldt ook voor het toevoegen van foto’s en video’s aan de berichten die je verstuurt. Ook biedt Threema groepschats aan waarbij je tegelijkertijd met meerdere mensen kunt chatten.

Verder kun je Threema ook online gebruiken op een laptop, tablet of computer. Via de web-interface kun je, net zoals dat ook bij Whatsapp kan, eenvoudig berichten versturen op internet.

Threema kent eigenlijk maar een groot nadeel: om berichten te versturen naar iemand die je kent zal diegene ook over de Threema app moeten beschikken. En dat is, zeker gezien de prijs, absoluut niet vanzelfsprekend. Ben je op zoek naar een applicatie die je meer zekerheid geeft over je privacy? Dan is Threema een goede keuze, zeker als je je belangrijkste contacten ook zover kunt krijgen om de applicatie te downloaden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.