F.Lux software gratis downloadenSlaapproblemen door je smartphone? Installeer F.Lux

Geplaatst op: - bijgewerkt op (197 weergaven)
F.Lux software gratis downloaden

F.Lux

Het blauwe licht dat schermen van tablets, smartphones en computers afgeven is slecht voor je nachtrust. Veel slaapproblemen worden, volgens deskundigen, dan ook veroorzaakt door de schermen van mobiele apparaten.

Denk je dat jouw slaapproblemen ook scherm-gerelateerd zijn maar wil je je smartphone, laptop of computer in de avonduren toch gewoon gebruiken? Dan kan F.Lux je daarbij helpen. 

F.Lux is een gratis programma dat het scherm van je smartphone of computer automatisch dimt als de zon onder is gegaan. Dit zou in theorie moeten leiden tot minder blootstelling aan blauw licht en dus tot een vermindering van je slaapproblemen. Garanties over de effectiviteit van F.Lux worden niet gegeven.

Hoe werkt F.Lux?

F.Lux dimt je scherm op twee manieren. Allereerst wordt de helderheid van het scherm naar beneden aangepast. Hiervoor gebruikt F.Lux de stand van de zon op je locatie. Is de zon onder? Dan wordt de helderheid aangepast. Maar staat de zon hoog aan de hemel? Dan zal F.Lux niets aanpassen.

Naast de aanpassing van de helderheid past F.Lux ook de kleurdiepte van je scherm aan. Hierdoor wordt de hoeveelheid blauw licht die een scherm afgeeft verlaagd. In plaats van blauw licht zal F.Lux dan rood licht afgeven waardoor je scherm van je computer of smartphone wel gewoon kunt lezen.

F.Lux werkt op basis van je locatie.

F.Lux werkt op basis van je locatie.

F.Lux downloaden

F.Lux is gratis beschikbaar voor Windows, OS X en Android. De software kan op Windows en OS X zonder restricties geinstalleerd en gebruikt worden. Voor Android ligt dat iets ingewikkelder. Omdat F.Lux volledige toegang wil hebben tot het scherm kan de software momenteel alleen via root-toegang gebruikt worden. Verder heb je minimaal Android 5 nodig om F.Lux te kunnen downloaden.

iOS gebruikers die hun iPad of iPhone graag willen voorzien van F.Lux hebben pech. Apple geeft de applicatie geen toegang tot de app-store. Uiteraard is iOS standaard wel voorzien van de vergelijkbare NightShift mogelijkheid.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.