Signal - anoniem berichten versturen.Signal – anoniem berichten versturen op mobiel

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.570 weergaven)
Signal - anoniem berichten versturen.

Signal – anoniem berichten versturen.

Whatsapp en andere online berichtendiensten kennen vele voordelen en maar een echt groot nadeel: de berichten die je verzendt en ontvangt kunnen door iedereen met kwade bedoelingen gelezen worden. Wil je anoniem berichten versturen op je smartphone? Dan is Signal een van de beste keuze.

Signal is vooral een veilig alternatief voor Whatsapp omdat de broncode van het programma open-source is. En dat biedt natuurlijk grote voordelen. Wil je meer weten over de voor- en nadelen van Signal in vergelijking met bijvoorbeeld Whatsapp? Lees dan onze review van deze handige Android en iOS applicatie voor het versturen van berichten tussen mobiele apparaten.

Omdat Signal open-source is kan iedereen die verstand heeft van beveiliging aan de broncode van het chatprogramma sleutelen om zo meer veiligheid in te bouwen. Verder worden eventuele kwetsbaarheden, hacks en andere problemen met het programma snel opgelost. Omdat iedereen de broncode kan veranderen hoeft een verbetering of bugfix niet lang te duren.

De interface van Signal lijkt erg op de interface van bijvoorbeeld Whatsapp.

De interface van Signal lijkt erg op de interface van bijvoorbeeld Whatsapp.

Mogelijkheden

Signal biedt qua gebruikersgemak grofweg dezelfde mogelijkheden als Whatsapp. Zo maakt het programma gebruik van je telefoonnummer en adresboek. Dit zorgt ervoor dat het programma snel kan worden ingesteld. Verder heb je geen wachtwoord en gebruikersnaam nodig als je de applicatie wil gebruiken.

Verder biedt Signal de mogelijkheid om groepschats aan te maken. Ook deze groepschats profiteren van de hoge veiligheid door de sterke encryptie van het programma. Ook kun je natuurlijk bijlages meesturen met je chats. Dit kunnen zowel foto’s als filmpjes zijn. Deze kunnen, net zoals bij Whatsapp, vanuit het programma gemaakt worden.

Tenslotte biedt Signal ook de mogelijkheid om via een beveiligde verbinding een voice-chat te voeren met anderen. Volgens de ontwikkelaars van Signal verloopt een voice-chat veel sneller dan bij voice-chat met andere berichtenprogramma’s.

Signal downloaden?

Wil je Signal downloaden dan kan dat via de link bovenaan deze pagina. Deze voert je naar de downloadpagina voor Android. Handiger is het natuurlijk om de app-store of play-store het programma op te zoeken om het zo direct op je smartphone te kunnen gebruiken.

Gebruik je Signal? Dan horen we graag hoe dit programma je bevalt. Heb je problemen met Signal? Ook dan kun je onderaan deze pagina reageren.

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

8 reacties