Duolingo app downloadenOnline Engels, Frans of Duits leren met DuoLingo

Geplaatst op: - bijgewerkt op (728 weergaven)
Duolingo app downloaden

Duolingo

DuoLingo is een van de meest populaire apps voor Android en iOS. En dat is logisch: met DuoLingo is het gemakkelijk en superleuk om een vreemde taal te leren. Mijn ervaringen met DuoLingo lees in deze review van de gratis app.

Duolingo is beschikbaar voor een aantal besturingssystemen. De app wordt ontwikkeld voor Android en iOS. Maar ook Chrome OS wordt ondersteund. Verder werkt de app ook in je browser onder Windows 10 en Windows 8.

DuoLingo is een gratis app. Wil je beginnen met het leren van een vreemde taal dan hoef je alleen DuoLingo te downloaden uit de downloadwinkel voor jouw smartphone of tablet. Ook kun je online beginnen door de DuoLingo site te bezoeken.

Om nu echt te kunnen beginnen met het leren van een vreemde taal is een account nodig. Je kunt je bij Duolingo aanmelden via een Facebook of Google account maar ook kun je online een account aanmaken bij Duolingo zelf.

Met de DuoLingo app leer je gratis Engels, Frans of Duits.

Met de DuoLingo app leer je gratis Engels, Frans of Duits.

Als je bent ingelogd kun je gelijk beginnen met het leren van Engels. Spreek je deze taal al dan kun je via de button ‘I speak English, show me the courses I can take’ kiezen voor het leren van andere talen.

DuoLingo maakt van het leren van vreemde talen een spel. Elke oefening die je doet wordt bijgehouden. Als je goed genoeg hebt gepresteerd kun je door naar een volgend level terwijl je door moet oefenen als je een doel niet hebt gehaald.

Duolingo is streng: als je een doel niet haalt kun je niet verder.

Duolingo is streng: als je een doel niet haalt kun je niet verder.

In deze manier van werken schuilt een klein gevaar. Want als je 1 fout teveel hebt mag je van Duolingo niet verder oefenen tot je opnieuw genoeg credits hebt verzameld. En dat duurt maximaal 12 uur. Wel kun je ervoor kiezen om tegen betaling verder te oefenen.

Duolingo wisselt verschillende werkvormen af. Zo leer je een vreemde taal door afbeeldingen te benoemen maar ook door zinnen uit te spreken in de microfoon van je iPad of smartphone.

Conclusie

Wil je online een vreemde taal leren? Dan kun je Duolingo daar prima voor gebruiken. De afwisselende werkvormen, het feedbacksysteem en de veelheid aan te leren talen maken van Duolingo een erg goede app.

Het enige nadeel van Duolingo is het feit dat je om echt goed te kunnen oefenen veel tijd moet steken in een vreemde taal. En dat lukt met Duolingo alleen als je niet al te veel fouten maakt. Doe je dat wel dan moet je 12 uur wachten voor je verder mag oefenen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

  • René P. van Roekel

    Ik heb windows 10 en wil graag Italiaans leren. Ik begrijp dat de tegentaal dan Engels is en dat is geen probleem. Wat is de link die ik moet hebben ? ik neem aan dat het via de browser zal gaan.

    Bedankt, René