Game Studio Tycoon 3 reviewGame Studio Tycoon 3: een verslavende game voor iOS en Android

Geplaatst op: - bijgewerkt op (316 weergaven)
Game Studio Tycoon 3 review

Game Studio Tycoon 3

Zo af en toe komt er een mobiele game voorbij die me echt weet te boeien. Game Studio Tycoon 3 is zo’n game. Lees in mijn review van deze game waarom ik fan ben geworden van deel 3 in de Game Studio Tycoon serie.

Game Studio Tycoon 3 is beschikbaar voor Android en iOS. Normaal gesproken moet je voor de game betalen maar in de Android sale van vorige maand was hij gratis beschikbaar. Momenteel kost de game 4 euro voor Android en 5,50 voor iOS. En dat is een hoop geld voor een mobiele game.

Check:

Klik hier voor meer leuke Android en iOS games.

Wat moet je doen?

Game Studio Tycoon 3 draait om een fictieve game studio met de speler als CEO en creatief brein. Met een beperkt budget moet je je medewerkers aan het werk zetten. Dat werk bestaat uit het maken van een game en het verkopen van deze game om winst te maken zodat je nieuwe games kunt maken.

De game kun je laten ontwikkelen aan de hand van een aantal aspecten. Zo kun je een genre en een thema kiezen die bij je game passen. Zo kun je bijvoorbeeld een First Person Shooter laten ontwikkelen binnen een Wild-West Thema. Maar ook kun je tycoon games, shooters of puzzle games laten maken.

Let op:

de game die je ontwikkelt kun je niet zelf spelen. Game Studio Tycoon draait om het bedenken van een goeie mix tussen genre, thema, technologie en marketing.

Heb je eenmaal gekozen voor een thema en genre? Dan kun je nu aangeven voor welke (fictieve) console de game gemaakt moet worden en hoe de verdeling tussen Graphics, Sound en Logic verdeeld moet worden. Tot slot kun je nog aangeven welk budget er voor marketing moet zijn. Aan de ontwikkeling van je game komt vervolgens een prijskaartje te hangen. Deze prijs gaat af van je totale budget.

Je medewerkers zijn altijd hard aan het werk met een nieuwe game.

Je medewerkers zijn altijd hard aan het werk met een nieuwe game.

Is de game eenmaal klaar dan moet je hem aan de man brengen. Gelijk na de release krijg je van review sites cijfers voor je game. Zijn de reviews positief? Dan zal je ontwikkelde game al snel veel geld in het laatje brengen. Is de game een flop en wordt hij compleet afgebrand? Dan kun je maar beter gelijk starten met de ontwikkeling van een nieuwe game.

Uiteraard zitten er veel mogelijkheden in de game dan de mogelijkheden die ik hierboven beschreven heb. Zo kun je een game bijvoorbeeld het beste uitbrengen rondom de feestdagen: dan levert hij veel meer geld op. Ook kun je maar beter niet teveel games in hetzelfde genre uitbrengen. Na twee shooters zal de derde shooter die je uitbrengt vaak afgekraakt worden.

Tip:

Goed personeel is essentieel voor de release van een goeie game. Investeer daarom altijd in cursussen voor al je personeel. Een cursus voor al je werknemers is vaak goedkoper dan losse cursussen voor een individuele werknemer.

Mijn oordeel

Game Studio Tycoon is een ontzettend leuke en verslavende game. Het samenstellen van ideale combinaties tussen genres, themas en budgetten is erg leuk om te doen. Ook het uitbrengen van een game en de spanning rondom de beoordeling die een game gaat krijgen draagt bij aan het spelplezier.

Het enige echte nadeel aan Game Studio Tycoon 3 is de hoge prijs van het spel. Af en toe is de game in de aanbieding maar normaliter ben je rond de 5 euro kwijt. En dat is een boel geld voor een game voor mobiele besturingssystemen. Of jij dit ervoor over hebt is aan jou, ik heb in ieder geval veel plezier beleefd aan het spel.

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.