Trage smartphone: Ccleaner voor AndroidCCleaner voor Android – last van een trage smartphone?

Geplaatst op: - bijgewerkt op (3.632 weergaven)

Is je smartphone traag? Of twijfel je over de mogelijkheden die je smartphone biedt? Met CCleaner voor Android kun je beide problemen aanpakken. Vooral de mogelijkheid tot het opschonen van een Android smartphone om hem zo sneller te maken is erg handig.

Trage smartphone: Ccleaner voor Android

Ccleaner Android

Heb je last van een trage, op Android gebaseerde, smartphone? En heb je het idee dat de traagheid vooral wordt veroorzaakt door de vele apps die je erop hebt geïnstalleerd? Dan kan het installeren van CCleaner voor Android wellicht soelaas bieden. Met deze gratis app kun je namelijk veel overbodige bestanden automatisch van je smartphone of tablet laten verwijderen. Hierdoor zal deze weer een stuk sneller reageren en minder traag aanvoelen.

CCleaner is vooral bekend vanwege de gratis software die het bedrijf aanbiedt voor Windows en Apple Mac. Over die versies van CCleaner lees je op deze pagina binnen downloadcentrum.com meer informatie. De versie voor Android is relatief nieuw, de eerste versie van CCleaner voor Android dateert uit 2013.

Hoe werkt het?

Android smartphones en tablets worden traag doordat applicaties informatie in het geheugen van de telefoon plaatsen. Als een app wordt afgesloten zou deze informatie weer verwijderd moeten worden uit het geheugen. In sommige gevallen gebeurt dat niet: de app bevat dan een bug of is niet goed ontwikkeld. CCleaner voor Android verwijderd automatisch de programma-cache waardoor meer geheugen vrijkomt voor andere applicaties. Hierdoor zullen deze applicaties sneller reageren.

Naast het leegmaken van de programma-cache maakt CCleaner een trage smartphone ook sneller door download-mappen te legen en door de browser-geschiedenis te wissen. Ook het plakbord, dat veel mensen per ongeluk gebruiken, wordt leeggemaakt. Al deze acties zorgen voor een veel snellere smartphone of tablet. Naast de mogelijkheden om je smartphone sneller te maken biedt CCleaner voor Android ook andere mogelijkheden.

Systeeminformatie

CCleaner voor Android biedt een uitgebreide app voor het weergeven van informatie over een smartphone. Onder meer de processorbelasting, het geheugengebruik en de status van de batterij kunnen worden weergegeven.

De interface van CCLeaner voor Android smartphones en tablets.

De interface van CCLeaner voor Android smartphones en tablets.

Hiermee is CCleaner voor Android naaast een handige app voor het sneller maken van een trage Android smartphone ook heel geschikt om te beoordelen of je smartphone nog wel de mogelijkheden biedt die je nodig hebt. Blijkt dat je telefoon traag reageert bij een bepaalde belasting? Dan moet je wellicht op zoek naar een andere…

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.