Bowling King: Bowlen op je smartphone.Bowlen op je smartphone met Bowling King

Geplaatst op: - bijgewerkt op (459 weergaven)
Bowling King: Bowlen op je smartphone.

Bowling King: Bowlen op je smartphone.

Bowling King is de leukste game die ik het afgelopen jaar heb gedownload op mijn smartphone. De game kent een hoge moeilijkheidsgraad, je speelt tegen echte mensen en elk potje is gewoon ontzettend spannend. Meer over deze coole game voor Android en iOS in mijn review van Bowling King.

Bowling King is een game waarin je op verschillende banen een leuk potje kunt bowlen. Dit doe je tegen echte mensen die zelf ook graag willen winnen.

Cash om te bowlen

Om een spel te spelen heb je cash nodig. Je begint met cash en als je een beetje slim speelt heb je hier altijd genoeg aan. Zeker als je op de banen speelt waar je een klein bedrag moet inleggen om te mogen beginnen zal je nooit om cash verlegen zitten is mijn ervaring.

Voor de duurdere banen, waar je ook nog eens 7 of 10 beurten speelt, moet je wel fors betalen. Het leuke hieraan is natuurlijk dat je door veel te winnen op goedkope banen goed leert spelen. Vervolgens kun je op een dure baan je geluk beproeven. En verlies je? Geen probleem: ook op de goedkoopste baan is het Bowling King een superleuke game.

Puntentelling bowlen

De puntentelling die Bowling King hanteert is gelijk aan de officiële puntentelling van het spel zoals dat op echte banen wordt gespeeld. Afhankelijk van de baan waar je op speelt kun je 5 tot 10 beurten gooien met maximaal 2 ballen.

Lukt het je om in een beurt met de eerste bal alle 10 de pins omver te gooien dan is je tegenstander aan de beurt. Je hebt dan een strike gegooid en dat is het maximale aantal punten in een beurt. In de puntentelling komt er dan een ‘x’ bij je naam te staan.

Bij een strike gooi je alle pins omver en krijg je 10 punten.

Bij een strike gooi je alle pins omver en krijg je 10 punten.

Gooi je in de twee worp van een beurt de resterende pins omver? Dan heb je een spare gegooid en komt er in het vakje van de punten voor je tweede beurt een ‘/’ te staan.

Een strike betekent dat de punten van je volgende twee worpen dubbel tellen. Bij een spare tellen de punten van de eerste worp van je volgende beurt dubbel. Gooi je alleen maar strikes? Dan kun je in 5 beurten maximaal 150 punten scoren. En dat is dan ook de maximum score.

Je snapt natuurlijk al dat je idealiter alleen strikes of spares moet gooien om te winnen. Gelukkig is het niveau van de spelers op Bowling King erg divers waardoor je altijd tegenstanders treft die beter of juist minder spelen dan jij. Hierdoor is elk spelletje anders en blijft de game leuk.

Bowling King downloaden

Bowling King is beschikbaar voor iOS en Android. Via de link bovenaan deze pagina wordt je doorverwezen naar de downloadpagina in de App-store van Apple. Je kunt daar de iOS versie van Bowling King downloaden.

Wil je de game spelen op een Android smartphone of tablet? Gebruik dan de Play-Store van Google om de game te kunnen downloaden. Beide versies van de software kun je gratis downloaden en spelen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • Michael

    Beste bowling spel ooit vind ik dan !!!jamer dat er haast geen gelegen heden zijn om als je blut bent toch weer een door start te maken. Cijfer een 10 ga zo dooor