phpBB - je eigen forumphpBB downloaden – Je eigen forum op internet

Geplaatst op: - bijgewerkt op (611 weergaven)

phpBB - je eigen forum

phpBB – je eigen forum

Voor het maken van je eigen website zijn WordPress of Joomla het meest geschikt. Wil je echter met andere internetters in gesprek gaan dan is een forum juist geschikter. Wil je je eigen forum installeren en beheren? Dan kun je daarvoor bijvoorbeeld phpBB downloaden. Deze forum-software draait op webservers met diverse besturingssystemen; je moet wel de beschikking hebben over een webserver met database.

Om een eigen forum te maken en te beheren moet je ervaring hebben met beheeromgevingen voor websites. Komen begrippen als DirectAdmin of Plesk je niet onbekend voor en weet je ook hoe je een eigen database moet opzetten? Dan kun je je hart ophalen aan de phpBB software voor je eigen forum. Wil je gelijk beginnen? Je kunt phpBB gelijk downloaden via de link naast deze pagina. De site waar je phpBB kunt downloaden biedt zowel een zip als bz2 download van phpBB. Wil je een zipfile downloaden? Gebruik dan deze link.

phpBB forum screenshot

phpBB forum screenshot

De forumsoftware is slechts 4 mb groot. phpBB is daardoor ook op servers met minder schijfruimte te installeren. Ga je het forum echt gebruiken, registreren veel gebruikers een account of ga je veel posten? Reken dan op een toenemende grootte. Vooral de database die het forum gebruikt groeit snel in grootte als het forum populair wordt. Verder zorgt het uitbreiden van het forum met plugins of het aanpassen van de layout snel voor een veel groter verbruik van serverruimte.

phpBB downloaden?

Wil je phpBB downloaden om te proberen hoe het opzetten en beheren van een forum moet gebruik dan de link bovenaan deze pagina. Heb je vragen over het gebruik van phpBB of loop je tegen problemen aan? Gebruik dan de uitgebreide website van de phpBB stichting. Je vindt daar ook plugins, templates en extensies. En voldoet phpBB ondanks alle uitbreidingen toch niet helemaal? Met enige kennis van php en mysql (of een andere database) kun je phpBB helemaal naar wens aanpassen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.