BlueGriffon gratis software downloadenMaak je eigen website in HTML met BlueGriffon

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.424 weergaven)
BlueGriffon gratis software downloaden

BlueGriffon

BlueGriffon is een handig Nederlandstalig programma voor het maken en bewerken van HTML bestanden. Je kunt met de tool een eigen website in HTML maken maar ook kun je een bestaande WordPress website aanpassen. Meer over BlueGriffon in mijn bespreking van deze gratis WYSIWIG editor voor HTML.

BlueGriffon is in de eerste plek een editor voor het maken en bewerken van HTML. Dit doet het programma on-the-fly, je kunt gelijk zien hoe de aanpassing die je in de html code doet er voor de eindgebruiker uitziet. Dit geldt niet alleen voor bewerkingen in HTML bestanden. Ook tijdens het bewerken van de CSS die gekoppeld is aan een HTML bestand krijg je gelijk te zien hoe de aanpassingen er op het scherm uitzien.

Je kunt met BlueGriffon een hele website vanaf het begin maken in HTML. Maar wil je snel eindresultaat? Dan kun je ook met behulp van de tool een WordPress website naar eigen wens aanpassen. BlueGriffon biedt uitgebreide mogelijkheden voor het bewerken van de HTML en CSS die horen bij een WordPress website. Verder kun je met de tool ook de HTML-templates van andere kant-en-klare beheersystemen voor website naar wens aanpassen.

De Interface van BlueGriffon doet denken aan die van Photoshop.

De Interface van BlueGriffon doet denken aan die van Photoshop.

BlueGriffon is beschikbaar in een groot aantal talen. Extra handig is dat je het programma ook in het Nederlands kunt gebruiken. En daarmee onderscheidt de tool zich in grote mate van andere HTML-editors. Wil je BlueGriffon gebruiken dan moet je een Windows 7, 8 of Windows 10 computer hebben. Oudere versies van Windows worden niet ondersteund. Verder kun je de gratis versie van deze software ook gebruiken op Apple Mac en Linux.

Hieronder een video waarin je ziet hoe je met BlueGriffon een website kunt maken. Deze video maakt onderdeel uit van een complete serie aan handleidingen voor het gebruik van BlueGriffon. Handig voor als je met deze gratis software je eigen website wil maken.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.