Just Color Picker gratis downloadenJust Color Picker – online kleuren uitzoeken

Geplaatst op: - bijgewerkt op (754 weergaven)
Just Color Picker gratis downloaden

Just Color Picker

Wil je een website maken maar vind je het lastig om de juiste kleuren uit te zoeken? Maar waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden?  Met Just Color Picker kun je eenvoudig de kleuren van je favorieten website bepalen.

Just Color Picker wordt uitgebracht onder een freeware licentie. Dit betekent dat je de tool gratis mag downloaden. Hierdoor is JCP een tool die eigenlijk op geen enkele computer mag ontbreken. Zeker als je je eigen website wil maken of aan fotobewerking doet is JCP echt superhandig!

Klik hier voor informatie over WordPress, de beste software voor het zelf maken van een website!

Hoe werkt Just Color Picker?

Just Color Picker werkt vanuit de tray onderaan je scherm. Je krijgt daar een klein icoontje te zien als je de tool hebt geïnstalleerd. Dit icoontje ziet er net zo uit als het logo van deze tool dat je bovenaan deze pagina ziet staan. Klik je het kleine icoontje aan dan opent zich onderstaand scherm.

Als je met de cursor van je muis een van de kleuren die je op scherm ziet aanklikt dan krijg je de kleurcode van deze kleur te zien. Ook geeft JCP een overzichtje van alle kleuren op je scherm op het moment dat je een website bezoekt. Dit werkt niet als je andere programma’s gebruikt waarin kleuren te zien zijn.

Kopieer de kleurcodes van je favoriete websites om deze zelf te gebruiken voor je eigen website.

Kopieer de kleurcodes van je favoriete websites om deze zelf te gebruiken voor je eigen website.

De kleurcodes die JCP weergeeft kunnen in verschillende formaten worden weergegeven. Handig zijn vooral de RGB codes, die je in Photoshop en andere fotobewerkingssoftware kunt openen, en de HTML kleurcodes die je kunt gebruiken tijdens het maken van CSS bestanden voor  je eigen website.

Tot slot

Wil je een website maken maar vind je het lastig welke kleuren je zult gebruiken? Gebruik dan gewoon de kleuren van je favoriete websites. Met Just Color Picker kun je eenvoudig alle kleuren van je scherm overnemen in de juiste kleurcode. Deze codes kun je openen in Dreamweaver of Photoshop maar je kunt ze ook gelijk plakken in je WordPress installatie.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.