Joomla website makenJoomla! – Website software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (964 weergaven)
Joomla website maken

Joomla

De markt voor gratis open-source software voor het maken van websites wordt wereldwijd gedomineerd door twee grote bedrijven. Ten eerste is er WordPress, gebruikersvriendelijke en eenvoudig uit te breiden software voor het maken van een website. Daarnaast is er ook Joomla! Met die software kun je webwinkels, grotere websites en weblogs maken. Vandaag kwam er een update uit van Joomla! die gebruikers nieuwe mogelijkheden geeft.

Joomla! informatie

Joomla! wordt sinds 2005 ontwikkeld door het Open Source Matters (OSM) Development Team. Joomla! wordt geschreven in de PHP programmeer taal. Doordat deze taal gemakkelijk te leren is kan iedereen die dat wil eenvoudig wijzigingen aanbrengen in de Joomla! software. Joomla! wordt uitgebracht onder een open-source (GPL) licentie. Hierdoor mogen bedrijven en particulieren websites op basis van Joomla! verkopen. Ook mag iedereen de broncode van de Joomla! software wijzigen.

Joomla! is, net zoals WordPress, afhankelijk van een database waarin de gegevens van een website worden opgeslagen. Joomla! werkt samen met zowel MySQL databases als MS-SQL databases. Hierdoor is Joomla! op een groot aantal webservers te installeren. Daarnaast kun je Joomla! ook op je eigen computer installeren om te kijken of deze gratis software voor het maken van een website iets voor jou is.

Joomla! is gemakkelijk uit te breiden. Uitbreidingen voor Joomla! worden repectievelijk plug-ins, componenten en modules genoemd. Een Joomla! component is vergelijkbaar met een WordPress plugin. Modules in Joomla zijn bijvoorbeeld kalenders en lijsten met nieuwe berichten terwijl plug-ins ervoor zorgen dat platte tekst wordt omgezet naar HTML. Daarbij is het in Joomla! mogelijk om bijvoorbeeld een e-mail adres om te zetten naar een veiliger alternief.

Joomla! downloaden en installeren

Wil je de Joomla software gratis downloaden? Dan kan dat via deze link. Ook kun je de download-link voor Joomla! naast dit artikel gebruiken. Joomla! download je standaard in het Engels. Wil je de Joomla! gebruiken of aanbieden in het Nederlands dan vind je hier de NL vertalingen voor Joomla!. Je

Het installeren van Joomla! op je webserver of computer is erg gemakkelijk. Zorg er wel voor dat je de database gegevens bij de hand hebt, zonder database-informatie kun je Joomla! niet installeren. Verder is het belangrijk om goed op te letten welke wachtwoorden je gebruikt tijdens de installatie. Deze heb je in een later stadium namelijk nodig.

Zelf een website maken in een aantal eenvoudige stappen: met Joomla! is het mogelijk

Zelf een website maken in een aantal eenvoudige stappen: met Joomla! is het mogelijk

Joomla! vormgeving

Heb je Joomla! zonder problemen geïnstalleerd op je server en wil je nu je nieuwe website een mooi uiterlijk geven? Dan kun je via Google, maar ook via de Joomla! site zelf, genoeg templates en themes gratis downloaden. Daarnaast kun je via dezelfde wegen ook gratis plugins, componenten en modules voor Joomla! downloaden. Heb je tenslotte problemen met of vragen over Joomla!? Neem dan een kijkje op de Joomla! forums.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.