Bolt CMSBolt CMS – Zelf een eenvoudige website maken

Geplaatst op: - bijgewerkt op (828 weergaven)

Bolt CMS

Bolt CMS

Bolt is een handig programma voor mensen die zelf een eenvoudige website zelf willen maken. Net zoals WordPress en Joomla bestaat Bolt uit een aantal scripts die op een server geplaatst moeten worden. Is dat eenmaal gebeurt dan kan na het koppelen van een database begonnen worden met het maken van een eigen website. Bolt is geen concurrent voor WordPress zeggen de maker zelfs. Maar wat maakt Bolt nou zo’n goed alternatief voor WordPress?

Bolt is in vergelijking met WordPress en Joomla een stuk eenvoudiger in het gebruik. De installatie en het koppelen aan een database zijn technische klusjes, maar is dat eenmaal gebeurt dan is het schrijven en plaatsen van je eerste blog-bericht erg makkelijk. Ook het toevoegen van foto’s, video’s en andere bijlagen aan berichten en pagina’s binnen je Bolt Blog zijn in een fluitje van een cent geregeld.

Open source

Bolt wordt uitgebracht als een open-source pakket. En daardoor leent het zich ook uitstekend voor iets meer gevorderde websitebouwers die WordPress te uitgebreid vinden. Bolt kan heel makkelijk zelf uitgebreid worden met zelfgemaakte php scripts. Verder kunnen via de website van Bolt ook plugins en extensies gedownload worden. Het aanbod van plugins is vele malen kleiner dan het aantal plugins voor WordPress. Wil je Bolt dus gaan gebruiken voor heel specifieke online oplossingen dan moet je zelf aan de slag met php.

De lay-out van Bolt is standaard ingesteld op mobiele gebruikers en desktop gebruikers. Dit responsive design kan heel gemakkelijk zelf aangepast worden. Ook kan er een geheel nieuwe template gedownload of zelf gebouwd worden. Voor het maken van een eenvoudige website voor prive-gebruik voldoet de standaard template prima: maar weinig templates zien er standaard zo goed uit als de template van Bolt.

Wil je gelijk aan de slag met Bolt om je eigen website te maken? Je kunt het programma downloaden via de link bovenaan deze pagina. Meer informatie over de mogelijkheden van Bolt en de verschillen met WordPress op de Bolt website.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties

 • Judith

  Leuk dat er hier iets over Bolt geschreven wordt!

  Ik gebruik Bolt juist omdat het méér kan dan WordPress, precies het tegenovergestelde van wat hierboven staat dus.

  En je hoeft niet met php te werken, want Bolt gebruikt de makkelijke en krachtige Twig template-taal.

 • Judith

  PS en oh, het koppelen van een database is ook niet nodig, als je SQlite gebruikt draait Bolt meteen. Maar MySQL gebruiken kan ook.

 • Nick

  Bolt is nieuw voor me. Goede tip ik ga me hier eens in verdiepen.