Wmail: voor GmailWMail: Gmail openen op je bureaublad

Geplaatst op: - bijgewerkt op (934 weergaven)
Wmail: voor Gmail

Wmail: voor Gmail

Wmail is een handige oplossing voor mensen die hun Gmail account willen openen zonder een browser te hoeven gebruiken. Je kunt Wmail downloaden en installeren en vervolgens emailen met Gmail zonder browser.

Daarnaast ken Wmail nog een aantal handige functies die met name voor mensen die meerdere Gmail accounts hebben erg handig zijn. Mijn ervaring met Wmail lees je in deze review van deze gratis tool.

Wmail: open-source dus gratis

Wmail wordt ontwikkeld door een zelfstandig werkende programmeur. Het programma wordt uitgebracht onder een open-source licentie. Dit betekent dat je het programma gratis mag downloaden en het kunt gebruiken zonder ervoor te hoeven betalen. Daarnaast kun je, mocht je daar behoefte aan hebben, het programma aanpassen door de broncode te bewerken.

Doordat Wmail open-source is en werkt op basis van verschillende al bestaande programma’s, waaronder Chromium, is de software beschikbaar voor alle besturingssystemen. De versie voor Windows 10 kun je downloaden in zowel een 64 als 32 bits versie. En dat geldt ook voor de versies voor Linux en OSX.

Handig voor het mailen met meerdere Gmail accounts

Wmail biedt handige functies voor mensen die werken met meerdere Gmail accounts. Na het toevoegen van valideren van een Gmail account, door middel van het ingeven van je gebruikersnaam en Gmail wachtwoord, kun je met een druk op de knop wisselen tussen verschillende Gmail accounts. Ook zie je in een oogopslag of je nieuwe e-mails hebt ontvangen in een van je Gmail-adressen.

Elk Gmail account kun je in Wmail een aparte layout geven. Hierdoor maak je het jezelf makkelijker als je werkt met verschillende e-mail accounts. Je raakt minder snel in de war waardoor je efficiënter kunt werken aan het versturen en verzenden van e-mails vanuit het juiste Gmail adres. Niet alleen de kleuren kunnen naar wens worden aangepast: ook het lettertype en de grootte van de fonts kun je aanpassen.

Je kunt de interface van Wmail aanpassen per Gmail account.

Je kunt de interface van Wmail aanpassen per Gmail account.

Tot slot is een van de grote voordelen aan Wmail de offline opslag van alle e-mail berichten die je ontvangt. Alle e-mails worden gesynchroniseerd met je computer of laptop. Je hebt hierdoor altijd een online backup van je mails en een offline archief. De kans op verloren e-mail is door het gebruik van Wmail een stuk kleiner.

Wmail downloaden? Gebruik de link op deze pagina. Vragen, problemen of ervaringen met de gratis tool? Die hoor ik graag!

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.