jSunnyreportsjSunnyReports – wat leveren je zonnepanelen op?

Geplaatst op: - bijgewerkt op (668 weergaven)
jSunnyreports

jSunnyreports

jSunnyreports is een handig programma voor mensen met zonnepanelen. Met deze gratis tool kun je zien hoeveel stroom je zonnepanelen opbrengen. Meer informatie over jSunnyreports in onze review van versie 2.0.3. van de tool.

jSunnyreports werkt in je browser

jSunnyreports werkt in je browser

jSunnyreports werkt in de browser van je computer of laptop. Maar ook op je smartphone of tablet kun je het rendement van je panelen inzien. jSunnreports wordt namelijk gemaakt in Java. Deze programmeertaal werkt op meerdere platformen. Zo kun je deze tool zelfs gebruiken op een Raspberry Pi of een Synology NAS.

Om jSunnyreports te kunnen gebruiken moet je een omvormer hebben die je aan je netwerk kunt verbinden. Het maakt hierbij niet uit of deze verbinding via wifi of via een UTP kabel verloopt. jSunnyreports werkt niet met elke omvormer. Populaire merken als Omnik, Enphase en Solarmax S werken goed samen met jSunnyreports.

Hoe werkt het?

De download voor jSunnyreports bestaat uit een aantal bestanden. Deze moet je uitpakken in een map op je computer of laptop. Open de map met daarin de bestanden en open ‘jsunnyreports.cmd’. De installatie van jSunnyreports zal nu starten.

Pas als het programma verbinding heeft gemaakt met je panelen zal de tool het rendement gaan bijhouden. Het is daarom van belang dat je panelen zijn verbonden met het netwerk en dat je panelen met internet verbonden zijn. 

jSunnyreports maakt op basis van de gegevens van je zonnepanelen tabellen en grafieken met daarin alle informatie over het rendement van je installatie. Deze worden weergegeven in een website die lokaal of op internet kan worden bekeken.

Tot slot

jSunnyReports werkt met behulp van Java. Wil je de tool gaan gebruiken om het rendement van je zonnepalen te monitoren? Dan moet je zorgen voor een recente versie van Java. Check de site (hier) om te zien welke Java versie voor jouw besturingssysteem het beste is.

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.