Google Drive downloadenAl je bestanden in de cloud via Google Drive

Geplaatst op: - bijgewerkt op (318 weergaven)
Google Drive downloaden

Google Drive

Google Drive is de naam van de cloud-opslag van het bekende zoekbedrijf. In deze cloud kun je tot 15GB aan bestanden gratis opslaan om deze later weer te kunnen downloaden. 

Wil je alles weten over de Google Drive en de speciale Windows 10 software voor de cloud-opslag van Google? Check dan mijn review van deze superhandige tool. Tot slot kun je de Google Drive software downloaden via de link bovenaan deze pagina.

Wat is Google Drive?

Google Drive was enige jaren geleden het antwoord van Google op Dropbox en Microsoft Skydrive. Via de Google Drive kunnen gebruikers, na een gratis aanmelding, bestanden opslaan, uitwisselen, bewerken en delen. Dit kunnen tekstenbestanden zijn maar ook kun je foto’s, video’s of muziekbestanden opslaan in de cloud van Google.

Om een Google Drive te kunnen gebruiken moet je een account aanmaken via Google. Dat kan met een Gmail adres maar ook met een ander mail-adres kun je werken met de Drive. De Google Drive kun je gratis aanvragen. Je krijgt standaard de beschikking over 15GB aan opslagruimte.

De Google Drive kun je gebruiken om bestanden in op te slaan. En dat is op zich natuurlijk al erg handig. Zeker omdat je bestanden via je smartphone, tablet, laptop of computer kunt opslaan en downloaden of openen. Als je internet hebt en je beschikt over een geschikt device dan kun je bestanden opslaan en openen in de Drive.

Hoe kan ik bestanden bewerken in de Drive?

De Drive ondersteunt een groot aantal bestandsformaten die rechtstreeks in de browser bewerkt kunnen worden. Zo kun je Word documenten in het .doc formaat openen en bewerken en ondersteunt de Drive ook Excel (.xls) en Powerpoint (.ppt) bestanden. Verder kun je vanuit de cloud muziek luisteren door een mp3 aan te klikken en video streamen.

Deze bestanden worden, op het moment dat je ze aanklikt, niet geopend in je Office pakket. In plaats daarvan opent de Drive deze in de online tekstverwerker of spreadsheet software van Google zelf. Deze programma’s bieden basisfunctionaliteit voor het bewerken van teksten en spreadsheets. Voor eenvoudige bewerkingen voldoen deze prima.

Waar heb ik de sofware voor nodig?

De Google Drive software voor Windows 10, Windows 8 en Windows 7 biedt een aantal handige functies. Verreweg de handigste functie is de centrale map op je computer die automatisch gesynchroniseerd wordt met je Cloud Drive. Alle bestanden die je in deze map opslaat worden automatisch opgeslagen in je Cloud en deze kun je dus ook overal ter wereld openen.

Verder biedt zowel de Android als iOS versie van de Drive software dezelfde functie. Maar ook is het op beide mobiele besturingssystemen mogelijk om bestanden te bewerken, om muziek te luisteren of om video te kijken, rechtstreeks vanaf de Google Drive.

De Google Drive kan ook foto's openen of muziek afspelen.

De Google Drive kan ook foto’s openen of muziek afspelen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.