pidgin downloadenPidgin – cross-platform en gratis chatten

Geplaatst op: - bijgewerkt op (162 weergaven)
pidgin downloaden

pidgin

Chatten op internet kan op veel verschillende manieren. Een van de populairste manieren om via internet met elkaar te communiceren is via Direct Messaging (DM).

Het nadeel van DM is dat veel bedrijven en softwareontwikkelaars DM software en bijbehorende manieren van communicatie ontwikkelen. En dat is waar Pidgin om de hoek komt kijken.

Pidgin is een programma om via direct messaging protocollen van verschillende ontwikkelaars te kunnen chatten. Zo werkt Pidgin onder andere samen met de protocollen die AIM, Google Talk, ICQ, MSN en Yahoo Chat gebruiken.

In gewone mensentaal

Het bovenstaande verhaal klinkt best technisch. In de praktijk betekent het dat je via Pidgin na het ingeven van je gebruikersnaam en wachtwoord voor een van de ondersteunde chat-programma’s kunt chatten met dat programma via Pidgin.

Het grote voordeel van Pidgin is dat je via het programma tegelijkertijd kunt chatten met alle ondersteunde diensten waar je een account bij hebt. Je hoeft dus niet alle losse programma’s te installeren om te kunnen chatten.

Pidgin werkt helaas niet samen met de twee populairste manieren van DM chatten. Zowel Facebook chat als Whatsapp hebben hun protocollen namelijk dichtgetimmerd zodat andere bedrijven geen software kunnen ontwikkelen op basis van hun manier van chatten.

Nu downloaden

Via de downloadlink bovenaan deze pagina kun je de versie van Pidgin gratis downloaden die geschikt is voor Windows. Wil je het programma onder Linux gebruiken dan kan dat ook, daarvoor heb je de binaire bestanden nodig die je via dezelfde link kunt downloaden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.