Miranda MessengerMiranda – Messenger Software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (787 weergaven)

Miranda Messenger

Miranda

Ondanks de toenemende populariteit van Facebook chat, Whatsapp en andere applicaties voor het versturen van berichten naar je vrienden blijven instant messenger programma’s ook erg populair. Een van de beste programma’s om via diverse accounts met anderen te communiceren is Miranda IM. Van die gratis software verscheen vandaag versie 0.10.16.

Miranda Instant Messenging, zoals het programma voluit heet, biedt ondersteuning voor een groot aantal protocollen die instant messenging mogelijk maken. Zo worden MSN, Yahoo Chat, ICQ en IRC ondersteund. Daarnaast is het via een omweg zelfs mogelijk om via Miranda te chatten via Facebook. Om met Miranda te chatten via Facebook zonder de Facebook website geopend te hebben moet je wel eerst een Jabber account aanmaken. Meer informatie hier.

De Miranda software om te chatten wordt alleen ontwikkeld voor het Windows platform. Wil je chatten op je Apple of Linux computer dan zul je naar alternatieven moet zoeken. Grootste voordelen van deze gratis software zijn onder andere de snelheid waarmee het programma werkt en de lage systeemeisen waar je computer aan moet voldoen om de software te kunnen gebruiken. Daarnaast is ook het installeren en gebruik van de Miranda software erg eenvoudig.

Uitbreiden

De Miranda chat-software is erg gemakkelijk uit te breiden. Via de website van de ontwikkelaar krijg je toegang tot een uitgebreide database met plugins voor de software. Zo kun je bijvoorbeeld smileys toevoegen aan je Facebook chat via Miranda maar ook is het mogelijk om weersberichten of sportuitslagen te ontvangen. Daarnaast kun je de interface gemakkelijk naar jouw wensen aanpassen door het installeren van een nieuwe skin.

gratis software om te chatten: Miranda IM

gratis software om te chatten: Miranda IM

De software gratis downloaden doe je via de link naast dit artikel. Heb je problemen of vragen over het gebruik van Miranda IM? Dan kun je uiteraard op deze pagina reageren. Ook biedt de ontwikkelaar van de Miranda chat software een uitgebreide wiki met daarop vragen, antwoorden en oplossingen bij problemen rondom het gebruik van Miranda IM.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.