Mumble software gratis downloadenBellen via VOIP met Mumble is gratis en anoniem

Geplaatst op: - bijgewerkt op (520 weergaven)
Mumble software gratis downloaden

Mumble

Mumble is een gratis programma waarmee je kunt chatten op internet via VOIP. Je kunt via Mumble bellen via VOIP met andere gebruikers van het programma. Mumble kun je gratis downloaden voor een aantal besturingssystemen, of het programma handig is lees je in mijn review van de tool.

Mumble is vooral ontwikkeld voor gamers. Zij kunnen tijdens het gamen met elkaar praten. Maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een programma waarmee je gratis kunt bellen met VOIP naar het buitenland is Mumble geschikt. Verder kun je met Mumble ook met meerdere mensen tegelijk via Voice Over IP (VOIP) praten. Dat is bijvoorbeeld handig voor een vergadering.

Mumble gebruikt een eigen protocol. Dit betekent dat je met programma niet kunt voipen met mensen die Skype of Teamspeak gebruiken. Maar omdat het programma een eigen protocol gebruikt is bellen wel veilig: het protocol van Mumble is namelijk standaard voorzien van een sterke versleuteling. Hierdoor kan je provider niet meeluisteren als je belt via Voip.

Mumble: mijn ervaringen

De installatie van Mumble is, onder Windows tenminste, erg eenvoudig. Gewoon de installatiebestanden downloaden en uitvoeren en je kunt binnen de kortste keren bellen via VOIP. Mensen die je wil spreken via VOIP moeten zelf ook Mumble gebruiken. Verder moeten zij met dezelfde server verbinding hebben als jij.

De interface van Mumble is gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken. Om te kunnen spreken met andere gebruikers van Mumble moet je allereerst verbinding met een server maken. Je kunt zelf een server kiezen of je kunt de adresgegevens van een server ingeven die je hebt ontvangen van Mumble gebruikers die je kent.

Heeft Mumble verbinding met een server? Dan kun je nu praten met andere gebruikers. Je kunt met een persoon een gesprek voeren over VOIP maar ook kun je met een grotere groep gebruikers chatten.

Mumble gratis downloaden?

Via de link bovenaan deze pagina kun je de versie voor Windows 10 van Mumble gratis downloaden. Download hiervoor de bestanden die als extensie .MSI hebben. Dit zijn de installatiebestanden van Mumble voor Windows. Via dezelfde link kun je ook versies van het programma voor OS X (Apple Mac) en Linux downloaden.

In de app-store en play-store vind je download links naar de iOS en Android versie van Mumble. Deze worden niet door Mumble zelf ontwikkeld, de Android en iOS versies van Mumble worden door andere bedrijven ontwikkeld op basis van de broncode van Mumble.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.