Het Allo LogoAllo – Whatsapp op de Google manier

Geplaatst op: - bijgewerkt op (247 weergaven)
Het Allo Logo

Allo van Google

Allo is het nieuwste wapen in de concurrentiestrijd die Google voert met Whatsapp, Telegram en (in mindere mate) Facetime. Met de nieuwe applicatie hoopt Google eindelijk een succesvol antwoord te hebben op het grote succes van Whatsapp.

Allo is uiteraard gratis beschikbaar. Google biedt momenteel twee versies aan van de chat-applicatie. Uiteraard is er een versie voor Android. Maar ook iPhone bezitters kunnen chatten met Allo: er is een iOS versie met exact dezelfde functionaliteit.

Allo onderscheidt zich in maar weinig opzichten van Whatsapp. In de eerste plaats is Allo een applicatie waarmee het eenvoudig mogelijk is om berichten, foto’s en video’s te versturen naar andere gebruikers van de app. Google wil met Allo dan ook vooral een geduchte concurrent van Whatsapp worden.

Extra grote emoji’s

Uiteraard heeft Google Allo een paar extra mogelijkheden die het chatten met de app leuker en handiger moeten maken dan chatten via de concurrentie. Zo biedt de app veel meer emoji’s dan Whatsapp. Deze emoji’s worden extra groot weergegeven zodat degene met wie je chat ze echt niet kan missen (voor zover dat natuurlijk überhaupt mogelijk is).

Een ander verschil met de concurrentie is de mogelijkheid tot het aanpassen van de lettergrootte. Zo kun je met een swipe de letters van je chatbericht opblazen tot een formaat dat niet te missen is. Whatsapp biedt deze functie niet en ik denk dat deze mogelijkheid van Allo een grote groep mensen wel eens zou kunnen aanspreken.

Google Assistant

Naast de standaard mogelijkheden van een chatprogramma voor je smartphone biedt Allo ook de Google Assistant. Met deze toevoeging is het mogelijk om via een chatbericht op de hoogte te worden gebracht van het laatste nieuws, leuke plekken in de buurt of het weer. Google Assistent kan dat doen via een tekstbericht maar ook informatie via gesproken tekst behoort tot de mogelijkheden.

Allo kent veel Emoji's en andere manieren om jezelf goed uit te drukken.

Allo kent veel Emoji’s en andere manieren om jezelf goed uit te drukken.

Allo downloaden voor iOS en Android

De nieuwe chat-applicatie van Google is vanaf morgen gratis te downloaden via de App-store of Play store. De schermafbeeldingen zijn afkomstig uit Amerika. Daar konden gebruikers de applicatie vandaag al downloaden. De recensies van Allo zijn overwegend positief al is de grote vraag natuurlijk of Google niet veel te laat is in de strijd.

Om Allo te kunnen gebruiken heb je een smartphone of tablet met mobiel internet en een simkaart nodig. Allo werkt namelijk met de telefoonnummers van je contacten. Heb je een iPad of Android tablet zonder simkaart dan kan deze niet overweg met telefoonnummers. Allo zal op deze devices dan ook niet werken.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.