Vivaldi browserVivaldi – gratis webbrowser

Geplaatst op: - bijgewerkt op (749 weergaven)
Vivaldi browser

Vivaldi browser

Browsers heb je in soorten en maten. Naast de bekende browsers Chrome, Explorer, Safari en Opera heb je ook minder bekende maar minstens net zulke goede browsers. Een van die browsers is Vivaldi, een gratis browser voor powerusers en Opera fans.

Vivaldi wordt ontwikkeld door een team van oud-medewerkers van Opera. Die browser stapte enige jaren geleden over op de dezelfde onderliggende code als Chrome. Die overstap, met als basis Chromium, zorgde ervoor dat Opera steeds meer op Chrome is gaan lijken.

Voor mensen die nog steeds erg gehecht zijn aan oudere versie van Opera is Vivaldi een goede keuze. Deze browser combineert namelijk het gemak van Opera met features die powerusers graag zien. Vooral de functie die het toestaat om browservensters in tabbladen onder te brengen is erg handig.

Een schermafbeelding uit Vivaldi.

Een schermafbeelding uit Vivaldi.

Verdere mogelijkheden

Het is met Vivaldi verder ook mogelijk om schermafbeeldingen van vensters te maken en  hierbij opmerkingen te typen. Vooral voor webdesigners is dat erg handig. Verder gaat ook het navigeren tussen vensters in Vivaldi net even anders. Je kunt met behulp van de pijltjestoetsen wisselen tussen tabbladen. En kies je ervoor om vensters te koppelen onder een tabblad dan open je deze ook met behulp van dezelfde pijltjes.

Vivaldi is beschikbaar voor Windows, OS X (Apple) en Linux. Verder wordt de browser niet aangeboden voor mobiele besturingssystemen. Wil je Vivaldi proberen dan kun je het programma gratis downloaden via de link naast deze pagina. De versie die je daar download is nog geen definitieve versie. Er kunnen dus nog kleine fouten in zitten.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.