Safari downloadenSafari: surfen, streamen en downloaden met de Apple browser

Geplaatst op: - bijgewerkt op (758 weergaven)
Safari downloaden

Safari downloaden

Ben je een bezitter of gebruiker van een op iOS of MAC OS X gebaseerde computer, smartphone of tablet? Dan is Safari de beste browser om mee te surfen, downloaden en streamen.

Wil je meer weten over Safari of wil je de gratis browser downloaden? Check mijn review van de nieuwste versie van Safari.

Safari is de standaard browser op zowel Apple Mac computers met daarop OS X als mobiele devices zoals de iPad en iPhone die op basis van iOS werken. Safari is na IE, Chrome en Firefox de meest gebruikte browser voor surfen en downloaden van internet.

Safari wordt al sinds de eerste versie ontwikkeld op basis van de Webkit engine. Naast Safari gebruikt ook Konqueror deze engine voor het tonen van websites. Ook ontwikkelaars voor OS X en iOS kunnen software op basis van deze engine ontwikkelen. Hierdoor kunnen bepaalde apps op iOS en software op de Apple Mac eruit zien als een website.

Safari 10.0

De eerste versie van Safari komt uit 2003. Toen kwam versie 1.0 uit van de toen al ontzettend populaire browser. In september van dit jaar kwam versie 10.0 uit van Safari. Deze versie van Safari werkt alleen op de nieuwste versies van OS X. Voor oudere versies van OS X kun je Safari wel downloaden; je krijgt dan alleen een verouderde versie.

Safari 10 is de meest recente versie van de browser voor Apple Mac

Safari 10 is de meest recente versie van de browser voor Apple Mac

Apple heeft ook een aantal jaren een versie van Safari ontwikkeld voor Windows Vista, Windows 7 en Windows XP. Het bedrijf stopte in 2012 met deze software. Gebruikers van Windows 10 kunnen de Safari browser nog wel downloaden en gebruiken. Maar uiteraard is deze software sterk verouderd en zijn er veel betere opties voor Windows.

Waarom je Safari moet downloaden

De belangrijkste reden voor Apple en iOS gebruikers om Safari te downloaden zit hem in het feit dat de browser ontzettend snel is. Dit komt met name door de gebruiker render-engine voor het weergeven van websites.

Ook voor het streamen van muziek en video via bijvoorbeeld Youtube of Spotify is Safari een prima keuze. De browser doet dit snel en zonder haperingen, al is dat laatste wel afhankelijk van je internetverbinding.

Handig is de ingebouwde downloadmanager voor mensen die van internet grote bestanden downloaden. Na het aanklikken van een download opent Safari dit bestand in een apart downloadvenster waarna de browser een melding geeft op het moment dat het bestand klaar is met downloaden.

Verder biedt Safari in grote lijnen dezelfde mogelijkheden als andere populaire browsers zoals Chrome en Firefox. Zo kun je uiteraard surfen in verschillende tabbladen en kan de browser je wachtwoorden en gebruikersnamen onthouden.

Safari gratis downloaden?

Safari is beschikbaar als gratis download voor zowel OS X als voor iOS. Om het programma te downloaden kun je de link bovenaan deze pagina gebruiken. Ook vind je de app terug in de App-store voor zowel iOS als OS X.

Heb je vragen of problemen met het downloaden, installeren of gebruiker van Safari? Laat het me dan weten onder deze review en wie weet kan ik je helpen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.