De Opera Browser Software kun je gratis downloadenOpera: een prima alternatief voor Chrome en Edge

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.215 weergaven)
De Opera Browser Software kun je gratis downloaden

Opera

Browsers zijn er in soorten en maten. Een van de meest gebruikte alternatieve browsers is Opera. Opera is op geen enkele manier gelinkt aan Chrome of Edge en Explorer en is daarom een prima alternatief voor die browsers. 

Opera valt onder meer op door de vele extra toepassingen die de software biedt. Zo wordt een downloadmanager meegeleverd waarmee je gemakkelijk grote bestanden kunt downloaden via HTTP.

Verder wordt Opera standaard geleverd met software die je privacy en gegevens beschermen. Zo beschikt de nieuwste versie van Opera (versie 50) over een adblocker die ook het minen van cryptocurrency in je browser voorkomt. Verder is het mogelijk om vanuit Chrome content (sites, muziek, video) te streamen naar je Chromecast / Chromecast Audio.

Voordelen van Opera

Het gebruik van de gratis software die ontwikkeld wordt door Opera zit hem in een aantal zaken. Zo is de software erg snel en werkt het net zoals de concurrentie met tabbladen. Ook de ingebouwde downloadmanager is erg gemakkelijk. Je kunt met Opera supersnel downloaden van het internet.

Handig als je bijvoorbeeld grote bestanden wilt downloaden die je in je e-mail krijgt. Ook de zoekmachine die Opera gebruikt is erg handig. Je kunt ervoor kiezen om te zoeken met Google maar ook ondersteunt Opera met haar ingebouwde zoekmachine Bing en Yahoo.

Ook de mogelijkheden om Opera naar je eigen voorkeuren aan te passen zullen veel mensen aanspreken. Je kunt de interface van de browser precies zo vormgeven zoals jij dat wilt. Zo is het zelfs mogelijk om foto’s als achtergrond van de menu’s en tabbladen te gebruiken. Een voorbeeld hoe je Opera naar eigen smaak kunt aanpassen zie je hieronder.

de gratis browser van Opera kun je downloaden op de website van het bedrijf

Je kunt Opera vormgeven op de manier die jij zelf het leukste vindt.

Wil jij Opera zelf gratis downloaden om te kijken of deze browser software wellicht een goed alternatief is voor de browser die je nu gebruikt? Gebruik dan de downloadlink naast dit artikel.

Ook kun je op die pagina Opera software downloaden voor je Apple apparaat. Zo is er gratis software voor je iPad en iPhone. Ook biedt Opera versies aan van haar browser software voor smartphones die Android draaien.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie