Maxthon - gratis browser software downloaden.Maxthon – de beste browser met cloud ondersteuning

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.038 weergaven)
Maxthon - gratis browser software downloaden.

Maxthon is een onbekende browser

Maxthon is een browser die nog maar weinig mensen kennen. Toch kan de Maxthon browser een aantal voordelen in vergelijking met Chrome, IE en Firefox. Wil je alles weten over Maxthon of wil je nu een andere browser downloaden? Lees dan onze Maxthon review.

Net als met andere browsers kun je met Maxthon surfen op internet. Om dat snel en makkelijk te doen biedt Maxthon een groot aantal mogelijkheden. Zo zit er standaard een adblocker ingebouwd en worden wachtwoorden en gebruikersnamen onthouden.

Voor het ‘renderen’ (weergeven) van webpagina’s gebruikt Maxthon Blink, deze wordt ook gebruikt door Chrome en Opera. Verder ondersteunt Maxthon ook de rendering die Microsoft gebruikt voor het weergeven van sites. Omdat je als gebruiker kunt wisselen tussen deze engines zal praktisch elke website probleemloos worden weergegeven.

Verder is de mogelijkheid voor het wisselen tussen rendering-engines ook handig voor ontwikkelaars. Zij kunnen met Maxthon eenvoudig testen of hun site op zowel Chrome, Opera, Edge a;s Explorer goed werkt.

Maxthon Cloud

Maxthon is een browser die door middel van een eigen cloud gegevens kan synchroniseren tussen computers, smartphones en tablets. Als je Maxthon download en installeert op al je (mobiele) apparaten kun je door in te loggen op het Maxthon platform gegevens tussen al je met internet verbonden apparaten synchroniseren.

Deze Cloud kent een aantal voordelen. Zo is Maxthon door het gebruik van de cloud erg snel. Maar ook het automatisch openen van tabbladen, favorieten en downloads op al je (mobiele) internet devices is erg gemakkelijk. Verder kun je via de cloud heel makkelijk websites, downloads of favorieten delen met anderen.

Tenslotte

De Maxthon Cloud Browser heb ik geïnstalleerd op mijn computer en op mijn smartphone (Android). Na het inloggen op Maxthon Passport werkte het delen van tabs, favorieten en downloads gelijk. Het delen van tabs en favorieten was handig, in tegenstelling tot het delen van downloads. Verder merkte ik weinig van de beloofde snelheidsverbetering.

Is de Maxthon Cloud Browser een goede keuze? Omdat het programma werkt op basis van de Chrome en IE renderingssoftware zullen virtueel alle websites gewoon werken. De cloud dienst voegt hier een een handigheid aan toe. Wil je eens een andere browser gebruik dan Chrome, IE of Firefox? Dan is het downloaden en installeren van Maxthon een leuk idee.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • ed lorist

    de maxthon browser op mijn Samsung tablet geeft van de 1 op de andere dag geen foto,s en video’s meer weer .in het kadertje waar de foto normaal in staat , staat nu links boven in een klein grijs groen pictogrammetje met een streepje er door heen .