De Ziggo storing oplossen.Ziggo storing oplossen: alternatieve DNS instellingen invoeren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (10.651 weergaven)
De Ziggo storing oplossen.

De Ziggo storing oplossen.

Interprovider Ziggo had de afgelopen avonden last van een grote storing. Veel mensen konden niet internetten, downloaden, chatten of gamen. Ziggo kon zelf niets doen aan de storing. De provider lag namelijk onder vuur van een groep hackers die de provider verwijten te duur te zijn.

Gelukkig kun je als klant van Ziggo zelf wel wat doen aan de storing van Ziggo: in deze ‘Hoe moet je’ lees je hoe je een Ziggo storing waarbij de DNS servers van de provider onder vuur liggen kunt oplossen.

De hackers die de storing bij Ziggo gisterenavond veroorzaakten namen de DNS servers van de provider onder vuur. Deze servers zorgen ervoor dat website-adressen worden omgezet naar ip-nummers. Vervolgens zoekt je computer verbinding met dit ip-adres om een site weer te kunnen geven. Op het moment dat de DNS-servers van Ziggo onbereikbaar zijn kun jij geen gebruik maken van het internet.

De oplossing voor storingen waarbij DNS servers onbereikbaar zijn zit hem in het aanpassen van de DNS-servers. In deze ‘Hoe moet je’ lees je in Windows de DNS-servers kunt aanpassen voor een lan verbinding. De screenshots zijn gemaakt in Windows 10. De stappen voor  het oplossen van deze storing bij Ziggo in Windows 10 zijn vergelijkbaar met de stappen die je moet zetten in Windows 8 of Windows 7, ook voor deze Windows versies kun je deze handleiding dus gebruiken.

Een storing bij Ziggo oplossen door de DNS aan te passen

Navigeer naar ‘Instellingen’ en open het menu ‘Netwerk en Internet’. Klik op ‘Ethernet’ (1) en kijk welke verbinding actief is.

Let op

Het kan zijn dat er meerdere actieve verbindingen getoond worden. Check in ieder geval dat de verbinding die je wijzigt een internetverbinding is. Zijn er meerdere verbindingen? Pas dan een voor de DNS instellingen aan en check of de storing verholpen is.

Druk nu op ‘Adapteropties wijzigen’ (2) en check welke verbindingen actief zijn. Ga met je muis op het icoon van de verbinding staan waarvoor je de dns-instellingen wil wijzigen. Druk nu op de rechtermuisknop en kies voor ‘wijzigen’. In het scherm dat zich nu opent klik je vervolgens op ‘Internet Protocol versie 4 (TCP/IP/Pv4)’.  Klik tenslotte op ‘Eigenschappen’.

Storing Ziggo oplossen.

Storing Ziggo oplossen.

In het scherm dat zich nu opent moet je de DNS instellingen aanpassen om de storing rondom DNS problemen op te lossen. Vul in het vakje ‘De volgende DNS-server adressen gebruiken:’ een van de volgende DNS adressen in. Zelf heb ik de Google DNS ingevoerd, welke je ook gebruikt, het Ziggo probleem rondom de DNS servers is opgelost met het invoeren van andere DNS-servers. Druk vervolgens op ‘OK’ en als het goed is is de storing rondom internet van Ziggo opgelost.

Ziggo DNS aanpassen om storing op te lossen.

Ziggo DNS aanpassen om storing op te lossen.

Google DNS:

 • Voorkeur-DNS-server: 8.8.8.8
 • Alternatieve DNS-server:8.8.4.4

OpenDNS:

 • Voorkeur-DNS-server: 208.67.222.222
 • Alternatieve DNS-server: 208.67.220.220

Norton DNS:

 • Voorkeur-DNS-server: 199.85.126.10
 • Alternatieve DNS-server: 199.85.127.10

OpenNIC DNS:

 • Voorkeur-DNS-server: 31.220.43.191
 • Alternatieve DNS-server: 151.236.29.92

Ook voor Android, iPhone en iPad werkt het aanpassen van de DNS-server adressen voor het oplossen van deze storing. Via de wifi-instellingen vind je vaak de mogelijkheid tot het aanpassen van de DNS-server adressen. Zowel voor iPhone en iPad als voor Android vind je de Wifi instellingen via ‘Instellingen’. Pas de adressen aan naar een van de hierboven genoemde alternatieve DNS- servers om weer gewoon te kunnen internetten, downloaden, chatten, gamen of streamen.

KPN, Tele2, Vodafone

Ook de DNS-servers van andere providers zijn kwetsbaar. Is er een internet-storing bij KPN waarbij de DNS-servers onbereikbaar zijn? Ook dan kun je de tips in deze ‘Hoe moet je’ toepassen om weer te kunnen internetten. En ook bij storingen bij andere providers werkt deze oplossing. Helaas is aanpassen van de DNS-servers niet altijd een oplossing voor storingen bij KPN, Ziggo of Tele2. Ook op andere punten kunnen namelijk internet-problemen ontstaan.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

 • Alberto

  Hi met alle problemen van de laatste tijd wie verzorgt de dns servers voor Ziggo eigenlijk en waar staan deidata centers? weet iemand dat? ik ben beniwued welk netwerk ze gebruiken

 • g. Kennis

  Als ik een film in bewaring zet met mijn laptop en op een andere tijd wil gaan kijken ,stopt de film plots en word de video afgebroken en kan ik weer opnieuw beginnen . Zo gaat het met al de films die op de tv te zien waren.
  Het ligt niet aan mijn laptop ,want die heb ik na laten kijken.
  Dit is al een hele tijd zo.
  Probleem op probleem, ik ben er eigenlijk een beetje klaar mee. !!!
  Als ik dan bel krijg ik weer een ander kabeltje opgestuurd dan moet dat de oplossing zijn , vergeet het maar.
  Monteurs kunnen niet komen vanwege de coronavirus ( begrijpelijk) maar die problemen waren er al voor die tijd.
  HELP. Wat kan ik nu nog doen om mijn probleem te verhelpen.