Windows 10 is niet langer gratis beschikbaar als update voor Windows 7 en 8 gebruikers.Windows 10 voordelig downloaden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.976 weergaven)
Windows 10 is niet langer gratis beschikbaar als update voor Windows 7 en 8 gebruikers.

Windows 10

De periode waarin iedereen met Windows 7 of 8 gratis Windows 10 mocht downloaden is voorbij. En dat is natuurlijk jammer voor iedereen die tot op heden geen update heeft doorgevoerd maar dat nu toch graag wil.

In deze handleiding help ik je met het installeren van een goedkope Windows 10 versie. En natuurlijk vertel ik je in deze nieuwe ‘hoe moet je‘ ook waar je Windows 10 voordelig kunt downloaden.

Klik hier voor een overzicht van mijn Windows 10 handleidingen.

Een Windows 10 licentie

Om Windows 10 te installeren heb je alleen een geldige licentie nodig. De download van het besturingssysteem verloopt namelijk rechtstreeks vanaf de Microsoft servers. Een licentie voor Windows 10 kun je gebruiken om het systeem te activeren.

Het bureaublad van Windows 10.

Het bureaublad van Windows 10.

Een licentie voor Windows 10 moet je kopen. Microsoft rekent voor een licentie voor Windows 10 een fors bedrag: je betaalt via de Microsoft website maar liefst 279 euro voor Windows 10. Maar gelukkig kan dat ook goedkoper.

Als je met Google of Bing zoekt naar een goedkope Windows 10 licentie dan zie je dat al voor 30 euro een geldige licentie kunt kopen om Windows 10 na het downloaden te activeren.

Retail of OEM Windows 10?

Het prijsverschil tussen Microsoft en goedkope online winkels voor het kopen van een Windows 10 licentie zit hem in het feit dat Microsoft een retail verse van Windows verkoopt terwijl online winkels een OEM versie verkopen. Wil je weten wat de verschillen zijn tussen een retail en OEM versie zijn? L

De retail versie van Windows 10 is gekoppeld aan jou als klant. Je kunt de retail versie maar een keer installeren maar als je een nieuwe computer koopt dan kun je de versie gewoon meenemen. Verder ben je met een retail versie van Windows 10 verzekerd van hulp bij problemen.

Een OEM versie van Windows 10 is niet gekoppeld aan jou als klant maar wordt gekoppeld aan je computer als je Windows 10 installeert. Dit betekent dat je een OEM versie in principe maar een keer kan downloaden, installeren en activeren.

De activatie van een OEM versie gebeurt op basis van de hardware in je pc. Als je veel hardware vervangt dan zal Windows 10 niet meer werken. OEM versies van Windows 10 zijn dan ook vooral bedoeld voor fabrikanten van complete desktopcomputer en laptops.

Tot slot

Een goedkope Windows 10 versie installatie is het handigst te regelen door via een online winkel een OEM licentie te kopen voor het besturingssysteem. Je hebt dan voor een paar tientjes een werkende en legale Windows 10 versie op je computer.

Wil je een Windows 10 versie die langer meegaat dan een computer? Dan is het misschien handiger om een retail versie te kopen. Dat kan via de Microsoft website maar ook je lokale computerwinkel kan je hierbij helpen.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • riet

    Ik heb een nieuwe pc gekocht windos 10 maar op het beeldscherm staat Activeer windows maar daar moet ik voor betalen is dat noormaal