Vanuit Windows 10 terug naar Windows 7 of 8.Windows 10 verwijderen en terug naar Windows 7

Geplaatst op: - bijgewerkt op (23.029 weergaven)
Vanuit Windows 10 terug naar Windows 7 of 8.

Vanuit Windows 10 terug naar Windows 7 of 8.

Wil je de Windows 10 update ongedaan maken en weer gewoon werken met Windows 7 of Windows 8? Dan lees je in deze ‘hoe moet je’ hoe je eenvoudig Windows 7 kunt terugzetten vanuit Windows 10. In enkele stappen heb je dan weer gewoon je oude vertrouwde besturingssysteem: handig bij problemen met Windows 10 of als je niet kunt wennen aan de interface van het OS.

Ten eerste

Voordat je begint met het terugzetten van een oudere versie van Windows een tweetal belangrijke punten. Lees ze aandachtig door en besluit pas dan of je verder gaat met het doorlopen van de stappen om Windows 10 terug te zetten naar Windows 7 of 8.

 1. Windows 10 is het nieuwste besturingssyteem van Microsoft. Daarom zal Windows 10 van alle Windows-versies die momenteel gebruikt worden het langst ondersteunt worden. Daarmee is Windows 10, zeker op de langere termijn, het meest veilige programma voor je computer of laptop.
 2. Je kunt alleen terug naar Windows 7 of Windows 8 vanuit Windows 10 als je een update vanuit een eerdere versie van Windows naar versie 10 hebt uitgevoerd. Een schone Windows 10 installatie kan alleen handmatig via een USB-stick of DVD teruggezet worden naar een eerdere Windows versie.
 3. Windows 10 kent een aantal goede verbeteringen en handige toepassingen die je niet kunt gebruiken in eerdere versies van Windows. Ook bepaalde software (of dat nu freeware, shareware of betaalde programma’s zijn) kunnen op de langere termijn problemen geven in oudere Windows versies.
 4. Het stappenplan hieronder werkt niet altijd. Helaas kiest Microsoft er voor om niet altijd handmatig

Wil je echt de Windows 10 installatie op je computer terugdraaien? Dan lees je hieronder hoe dat in enkele simpele stappen en binnen 15 minuten geregeld is.

Windows 10 installatie terugdraaien

Om Windows 10 te verwijderen en terug te gaan naar een eerdere versie open je allereerst het configuratiescherm. Kies hier voor de optie ‘Bijwerken en Beveiliging’, die vind je rechts onderin het startscherm van de instellingen.

De Windows 10 versie terugdraaien naar een eerdere versie.

De Windows 10 versie terugdraaien naar een eerdere versie.

Klik in dit scherm vervolgens op de optie ‘Systeemherstel’. In het scherm dat zich nu opent klik je op de optie ‘Aan de slag’ onder het kopje ‘Teruggaan naar een vorige versie’. In het scherm dat zich nu opent kun je aangeven waarom je Windows 10 niet langer wil gebruiken. Vervolgens begint Windows met het terugzetten van een eendere versie van Windows.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 reacties

 • Co

  Ik ben het wachtwoord van win 10 kwijt. lokaal account .
  Is er een mogelijkheid om de HDD eruit te halen en dan in een externe unit op m’n andere pc en dan als nog het wachtwoord verwijderen?

  • npat91

   Mocht je vraag/ wens nog van toepassing zijn , dan ben je opzoek naar een HDD connector per USB, hiermee kan je de schijf op een andere computer aansluiten, deze formateren en weer terugstoppen voor een schone windows installatie naar keuze (mits de software is aangeschaft natuurlijk), succes

 • Max de Groot

  Ik had windows 10 over mijn windows 7 geinstalleerd en dit conform bovengenoemde stappen proberen terug te draaien. Nu heeft de computer eea doorgevoerd. Het opstarten van de computer wil nu helaas niet meer lukken. Hij blijft hangen en verwijst naar computer repair service. Ook als ik dat doorvoer blijft de computer vastlopen en kan niet opstarten. Enig idee hoe ik dat kan verhelpen?
  Bij voorbaat dank
  Max de Groot

 • frans van der hoek

  gl heb incredi mail op mijn laptop en heb windows 10 er op gezet, maar hij gaat er iedere keer uit, en moet hem dan weer opnieuw instellen, waar legt dit aan ,en hoe krijg ik windows 7 er weer op, ok dat lukt me niet meer graag hier van een antwoord bvd

 • Spijkers

  heb nu 1 jaar wondhoos 10 , maar sinds de laatste update werkt er niks meer goed en zijn er diversen apps verdwenen , ik ga lekker de comp helemaal leegtrekken en windhoos 7 er weer op instaleren !!!

 • Matt

  Door microsoft werd aangeraden van windows 7 om gratis over te stappen Windows10. Nu achteraf windows 10 te upgraden geeft problemen. Blijft zoeken naar oplossingen.
  Herinstalleren gaat niet zomaar. Ik heb nu op een usb stick een backup gemaakt van herstelstation ingeval dat het crasht.

  Hoe doe ik een herstel vanuit usb stick waarop alle systemen van window 10 zijn gekopieerd?
  Je moet op alles vorbereid zijn.

  Dank voor de hulp

 • ongevraagd heeft microsoft windows 10 bij mij naar binnen geduwd. ik loop al een jaar de klooien als digibeet en nu komen er steeds updates die ervoor zorgen dat zogoed als niets meer gaat. ik wil teruuuuuuuuug naar w7 is beter voor deze 60 jarige.
  Maar kan ik nog wel terug naar die goede oude tijd of wordt het doormodderen tot aan mijn pensioen???

 • Jalwa

  Wat als er een maand voorbij is en je wilt windows 7 trug zetten op je systeem , hoe doe je dat ?

 • paul

  terug gaan naar vorige versies is dus alleen mogelijk naar windows 10,maar ik wil terug naar windows 7

  • Vinnny

   Worden de vragen op deze website die door Martijn wordt onderhouden wel beantwoord?
   Ik zie vragen maar geen antwoorden. Of laat Martijn het over aan de bezoeker om vragen op zijn website te beantwoorden. Ik zie dat hij toch hard wegloopt voor de vragen. 😉

   • Hey, helaas heb ik momenteel veel te weinig tijd om de vragen te beantwoorden die hier gesteld worden. Ik laat ze toch staan in de hoop dat bezoekers van mijn site elkaar helpen… dat gebeurt soms.

 • Vinnny

  Martijn, hoe zit dat. Je hebt win 10 al enigetijd in gebruik en wil toch terug naar 7 raak je ook al je Emails in outlook bv kwijt? 😉

 • will bloemers

  als ik window,7 opnieuw op mijn pc zet moet ik dan eerst alles update
  windows 10 werkt bij mijn niet

  • Updaten kan pas nadat je opnieuw Windows 7 hebt geinstalleerd. Verder werkt Windows 10 op (bijna) elke PC die WIndows 7 wil draaien. Check ff goed of WIndows 10 echt niet kan.