Tabletmodus Windows 10Tabletmodus van Windows 10 uitzetten

Geplaatst op: - bijgewerkt op
Tabletmodus Windows 10

Tabletmodus Windows 10

Windows 10 heeft een speciale modus waarmee je het besturingssysteem eenvoudiger kunt gebruiken op een tablet. Deze modus kun je echter ook aanzetten op een ‘gewone’ laptop of computer. En dan is diezelfde tabletmodus helemaal niet handig.

Mis je je normale bureaublad, de taakbalk of het startmenu? Dan staat waarschijnlijk de tabletmodus aan. In deze ‘hoe moet je’ rondom het Windows 10 besturingssysteem de beste manier om de tabletmodus van Windows 10 aan- of uit te zetten.

Hoe moet je de tabletmodus uitzetten?

Om de tabletmodus uit te zetten doorloop je de volgende stappen.

  1. Klik met je muis op het icoon dat zich helemaal rechts onderin je scherm bevindt. Dit stukje van Windows 10 heet ‘het actiecentrum’. Je kunt hiervoor ook de sneltoets <win> + <a> gebruiken.
  2. Gelijk boven dit icoon openen zich vier nieuwe iconen. De meeste links daarvan moet je aanklikken om de tabletmodus aan- of uit te zetten.
  3. Staat de tabletmodus uit? Dan zie je dat gelijk omdat je taakbalk er anders uitziet. Ook je bureaublad is opeens veel handiger ingedeeld.
Door op het notificatie-icoon te klikken in de taakbalk kun je de tabletmodus in Windows 10 aan of uitzetten.

Door op het notificatie-icoon te klikken in de taakbalk kun je de tabletmodus in Windows 10 aan of uitzetten.

Tip

Hoe zie je of de tabletmodus aan staat? Is het icoon ‘Tabletmodus’ blauw, dan is deze ingeschakeld. Is het icoon grijs zoals in de afbeelding hierboven dan staat de tabletmodus uit.

Tot slot

De tabletmodus van Windows 10 is voor veel gebruikers een bron van frustratie. Zeker omdat deze modus op een gewone computer erg ongemakkelijk werkt. In deze Windows 10 handleiding heb ik je geleerd hoe je tabletmodus aan- of uit kunt zetten.

Heb je problemen met het uitzetten? Of heb je andere vragen of problemen met het gebruik van Windows 10? Laat het me dan weten, wie weet kan ik je helpen 🙂

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

  • Moni

    Ik krijg hem niet definitief uit.
    Hierdoor reageert het niet op mijn muis. Het kent 3 standen. Aan, uit en rechthoek met aanwijshand. Dat laatste blijft steeds terugkomen. Gek word ik ervan