Spotnet instellen en downloadenSpotnet instellen met jouw provider

Geplaatst op: - bijgewerkt op (252.301 weergaven)
Spotnet instellen en downloaden

Spotnet

Downloaden met Spotnet, steeds meer mensen ontdekken het gemak en de eenvoud waarmee je met Spotnet muziek, films en software kunt downloaden.

Downloaden met Spotnet kan gratis met je eigen provider, bijna alle Nederlandse providers bieden namelijk nieuwsgroepen toegang aan voor hun abonnee’s.

Wil je weten hoe je Spotnet installeert met jouw eigen provider? Dan vind je op deze pagina de inloggegevens voor bijna alle providers in Nederland die gratis usenet toegang aanbieden.Regelmatig wordt deze lijst bijgewerkt zodat de informatie blijft kloppen.

Daarnaast is de pagina natuurlijk nooit compleet. Heb jij een Usenet provider die nog niet op deze pagina staat? Laat het ons dan weten, dan werken wij deze pagina bij. Graag ontvangen we dan wel de informatie van je provider.

Spotnet en betaald usenet: meer downloaden door hogere retentie

Voor meer gemak en meer aanbod is een betaalde nieuwsgroepen provider toch het overwegen waard. Zo is de retentie, oftewel de termijn waarop artikelen in een nieuwsgroep beschikbaar blijven, bij betaalde nieuwsgroepen providers een stuk langer.

Sommige betaalde nieuwsgroepen, zoals bijvoorbeeld Giganews, bieden zelfs een retentie tot 1000 dagen. Dit betekent dat je downloads die 3 jaar geleden op Usenet zijn geplaatst met dit soort providers gewoon nog kunt downloaden met Spotnet. Ook voor een aantal betaalde providers vind je op deze pagina de instellingen voor Spotnet.

Spotnet instellen met je provider

In onderstaande tabel vind je de inloggegevens van een groot aantal Nederlanse en buitenlandse nieuwsgroepen providers. In de tabel vind je eerst de gegevens om te downloaden met Spotnet in combinatie met je eigen provider. Veel van deze providers bieden gratis Usenet aan met een lage retentie.

Daarna komen de inloggegevens van de betaalde Usenet providers. Denk erom dat je om te kunnen downloaden via een betaalde usenet provider je eerst een abonnement moet afsluiten bij deze provider. Payservers bieden een veel hogere retentie waardoor het downloaden vaak zonder problemen verloopt.

Provider Adres Retentie Poort SSL?
KPN news.kpn.nl 28 dagen (binaries) 119 Nee
KPN Spotnet downloaden

KPN

KPN biedt haar abonnee’s een redelijke nieuwsgroepenserver. Om te kunnen downloaden met Spotnet in combinatie met KPN hoef je geen gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. KPN ziet aan je ip-adres en je hostnaam of je recht hebt op toegang tot de KPN nieuwsgroepenserver. SSL wordt niet ondersteund maar KPN biedt ook geen limiet op de hoeveelheid data die je download van Usenet. Wel is er een fair use policy.

Ziggo @quicknet.nl: news.quicknet.nl@multiweb.nl: news.quicknet.nl

@casema.nl: news.casema.nl

@home.nl: news.home.nl

@ziggo.nl: news.ziggo.nl

30 dagen (binaries) 119 Nee
Ziggo Spotnet Downloaden

Ziggo

Om te downloaden met Ziggo moet je eerst kijken naar je e-mail adres. Dit adres bepaalt welk server adres voor usenet je moet gebruiken. Heb je een @ziggo e-mail adres? Dan is de usenet server die je moet gebruiken news.ziggo.nl. Een wachtwoord en gebruikersnaam is niet nodig, Ziggo herkent je op basis van je ip-adres.

Voor mensen die na 13 april 2015 klant zijn geworden bij Ziggo werken nieuwsgroepen niet meer. Ziggo is gestopt met het aanbieden van Usenet bij haar alles-in-1 pakketten omdat deze weinig gebruikt werden.

Tele2 news.tele2.nlnews.versatel.nl 14 dagen (binaries) 119 Nee
De informatie over Tele2 is verkregen uit onbevestigde bronnen. Niet duidelijk is of Tele2 haar klanten laat downloaden via Usenet. De beide server-adressen zijn gevonden in diverse Tele2 forums, waar gebruikers wisselende resultaten behalen met deze servers. Wellicht is het voor Tele2 klanten verstandiger om een nieuwsgroepen abonnement af te sluiten bij een betaalde provider.
Caiway news.caiway.nl. 200 dagen (binaries) 119 nee
Internet provider Caiway biedt geen gratis nieuwsgroepen aan. Als je klant bent van Caiway kun je voor €5,08 per maand toegang krijgen tot Caiway News+. Via Caiway News+ krijg je toegang tot de binaries server van deze provider, die een retentietijd van minimaal 200 dagen biedt. Inloggen gaat via je gebruikersnaam, met daarachter @caiway.nl. Het wachtwoord is hetzelfde als het wachtwoord voor je Caiway internet.
UPC
Wil je downloaden van Spotnet via Tele2? Dan heb je helaas pech, UPC is de enige grote provider in Nederland die haar klanten geen usenet toegang biedt. Om te kunnen downloaden van usenet zul je dus over moeten stappen naar een andere provider of een betaald abonnement af moeten sluiten.
Telfort
Ook Telfort biedt haar klanten geen toegang tot uenet. Dit betekent dat je om te kunnen downloaden met Spotnet je een betaald abonnement moet nemen bij een aparte usenet provider. Daarnaast kun je uiteraard ook overstappen naar een andere provider die wel gratis usenet aanbiedt.
XS4all newszilla.xs4all.nl / news.xs4all.nl 14 tot 28 dagen afhankelijk van inhoud 119 nee
XS4all onderhoudt 2 verschillende nieuwsgroepen. De newszilla nieuwsgroep is vooral bedoeld om te downloaden met Spotnet. Daar vind je veel binaries met een retentie tot ongeveer 30 dagen. De news.xs4all.nl nieuwsgroep is vooral bedoeld voor nieuwsgroepen met tekstuele inhoud. Gebrui newszilla.xs4all.nl om te downloaden met Spotnet in combinatie met XS4all
Betaalde usenet providers geschikt voor downloaden met Spotnet
Provider Adres Retentie Poort SSL?
Eweka news.eweka.nlsslreader.eweka.nl (voor SSL) 1500 dagen 119 / 563 ja
Usenet via Eweka loopt via een van beide genoemde servers. Als je via SSL wil downloaden moet je ook in Spotnet aangeven dat je via poort 563 wilt downloaden, via die poort lopen namelijk SSL downloads. Verder kent Eweka een aantal abonnementen. Kijk op de website voor meer informatie.
Tweak news.tweak.nlnews.tweakdsl.nl

news.tweaknews.nl

1100 dagen 119 / 583 / 563 ja
Tweak kent een groot aantal nieuwsgroepen. Daarnaast kent Tweak een speciaal usenet abonnement voor klanten van tweak internet. Zij kunnen gratis downloaden via de nieuwsgroepen server van tweak. Heb je een speciaal Tweak usenet abonnement? Dan vind je de inloggegevens in de e-mail die je van tweak hebt ontvangen.
Giganews news.europe.giganews.com 1749 dagen 119 / 583 / 563 ja
Giganews is de oudste usenet provider ter wereld. Het bedrijf is al bijna 20 jaar actief als usenet provider. Giganews kent een hoge retentie en duidelijk tarieven. Het bedrijf biedt een aantal soorten abonnementen, afhankelijk van de hoeveelheid data en de snelheid waarop je wilt downloaden met Spotnet.

Spotnet instellen

Downloaden met Spotnet kan pas als je de gegevens van jouw usenet provider hebt ingegeven in de software van Spotnet. Dit doe je via het scherm ‘instellingen’ dat je bereikt door in het menu in Spotnet te kiezen voor ‘bewerken’. Klik daarna op ‘provider’ om onderstaand scherm te zien te krijgen. De velden in dit scherm wijzen zichzelf. Voor downloaden met je eigen provider laat je de velden gebruikersnaam en wachtwoord leeg. Download je met een betaalde provider dan moet je hier de inloggegeven zoals je deze per e-mail hebt ontvangen ingeven.

De spotnet instellingen geef je in dit scherm in

De spotnet instellingen geef je in dit scherm in

Wil je leren hoe je moet downloaden met Spotnet? Lees dan de handleiding Spotnet downloaden op deze website. Ook vind je via Google andere handleidingen over het downloaden van nieuwsgroepen via Spotnet.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

148 reacties

 • Dennis van Zanten

  zojuist abonnement usenet gedaan; instellen eweka als bovengenoemd en invoer gebr.naam en wachtwoord als doorgemaild gekregen werkt bij mij niet in Spotnet.
  Wat doe ik verkeerd?

 • Corina

  Hoihoi..

  Myn provider staat dr nie tussen helaas :S..
  Wat nu

 • Corina

  Online.nl dus

 • Hallo

  Graag wil ik films en series gaan downloaden en daartoe heb ik spotnet geinstalleerd.
  ik heb Casema/ziggo als provider maar dat wachtwoord werkt al heel lang niet meer en ik moet steeds een ander wachtwoord instellen dat dan maar 1x werkt en daarna niet meer
  Toch heb ik dit kennelijk nodig om iets met het programma te kunnen doen of is er wellicht een andere mogelijkheid tot het gebruik van het programma?
  Ik las iets over installatie zonder dat er een wachtwoord nodig is dat je herkent zou worden op je ip adres maar ik begrijp dat niet. Wat moet ik doen om onder dat wachtwoord uit te komen?
  pft ik haat wachtwoorden!

  groetjes
  heleen

  • martijn

   Volgens mij moet je voor Casema via Ziggo (of andersom) gebruik maken van de news.casema.nl nieuwsgroep. Vervolgens inloggen met je email adres en wachtwoord dat je van Casema/Ziggo hebt gekregen om bijvoorbeeld ook je mail te checken. Laat je even weten of dit werkt?

 • Jos

  Hallo,
  Sinds vorige week dinsdag werkt spotnet niet meer zoals het hoort bij mij. Hij wil de pagina niet meer verversen en kan ook niet downloaden meer. Heb spotnet ook al opnieuw geïnstalleerd maar dit heeft ook geen effect.
  Ik download via Eweka en heb de gegevens meerdere malen opnieuw ingesteld.
  Kunnen jullie mij vertellen wat er mis gaat.

  Groet,
  jos

 • was benieuwd naar het vervolg op 17 augustus hieronder. Sinds 1 week ziggo klant en dezelfde problemen. Alle adviezen van hieronder geprobeerd. Nada! Heb Alles Plus 1 en daar zit een limiet van 50 GB per maand. Kan ik daardoor zelfs niet inloggen? Zijn er nog creatievelingen met een goede oplossing? Mijn provider herkent dus ook mijn IP adres niet.

 • toussies

  bedankt ………

 • jan

  hoe en waar kan ik aan betaalt spotneyt komen

 • Hallo,

  Ik kan niet inloggen met mijn Ziggo gegevens. Ik hoef in principe geen gebruikersnaam en wachtwoord in te tikken toch? Al doe ik dat wel dan lukt het nog niet…..

  Iemand hier ervaring mee?

  Groetjes
  Sandra

 • Boudewijn

  Sinds kort zitten we bij online.nl en kunnen we niet meer op spotnet komen hij zecht dat de hostname niet bestaat wie weet hier een oplossing voor bijvoorbaad dank

 • Ik heb steeds met spotnet kunnen downloaden en ineens werkt hij niet meer heb hem opnieuw proberen te installeren en nu krijg ik steeds een foutmelding?

 • Ep

  Geweldig. Wat Sportnet en EWEKA mij in ruim 2 weken contact zoeken niet konden of niet wilden vertellen (ik kreeg helemaal geen of de verkeerde reacties), vind ik hier in één klap op deze site. Waarom ze mij hier niet naartoe hebben verwezen, is mij een raadsel. Bedankt, alles werkt weer naar behoren.

  Ep

 • Peter

  Ik gebruik Spotnet met als provider Tweaknews. Werkt allemaal perfect alleen haal ik niet de beloofde retentie van 1100 dagen. Ik kan maar 365 dagen terugkijken. Hoe kan ik dit veranderen?

 • Linda

  Lees ik nou goed dat spotnet gratis is?
  Ik gebruikte m namelijk samen met mijn ex en zat net uit te zoeken hoe ik m zonder hem kan gebruiken, maar dan moet ik m eerst verwijderen en opnieuw instaleren?

 • wil

  ik heb online als internet maar ik kan niet inlogen

 • spotnet start wel op maar kan niks downloaden

 • Pieter Teeuwen

  Geachte heer/mevrouw,

  Mijn provider is Canal Digitaal. Kunnen jullie mij vertellen welke newsgroep van Canal Digitaal is, om Spotnet in te stellen.
  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Pieter Teeuwen.

 • Ik heb alles gelezen en ik heb KPN, maar ik zie nergens een download knop

 • bas

  ik krijg steeds te zien dat het wachtwoord en gebruikersnaam niet ok zijn, vreemd want ik kan wel bij ziggo inloggen ermee

 • verbinden met Spotnet,heb al een sunnyusenet account.

 • Erik

  Hallo
  Als ik sunnyusenet op spotnet installeer krijg ik steeds de melding:
  out of memory?
  Ik heb van alles geprobeerd maar het lukt niet om de reacties te installeren,zonder die melding van out of memorie

 • Corine

  ik heb zojuist weer betaald om voor een maand gebruik te maken van spotnet maar wat ik ook doe ik krijg melding 502 te zien. Ik zit bij UPC en het ging altijd goed. Iemand een idee waar dit aan kan liggen?

 • Tanja

  Wij zitten sinds gisteren bij online, kan iemand mij vertellen of ik nu nog kan inloggen op spotnet. Hij geeft foutmelding 950 of 941 aan. Eerst had ik ziggo dan kon ik wel op spotnet

 • Cristina

  ik kan niet meer dowloade via tweaknews en ze schrijven dat de probleem lig aan spotnet en spotnet heb een storing.is dat waar?

 • raymond

  Ik hetzelfde probleem met tweaknews…bij spotnet gebeurt er niets, hebben mail gehad, ben ik kwijt,maar kan op de site niets vinden….dus kan niets meer met tweaknews..

 • Ger de Keyzer

  Ik krijg sinds ik mijn Computer opnieuw geinstalleerd heb steeds de volgende foutmelding bij het openen van Spotnet:
  Fout tijdens het ophalen van de headers.
  Socket closed (954)
  Hoe kann ik dit oplossen?

  • hans

   Hoi Ger,
   heb je inmiddels al een oplossing voor dit probleem? Ik heb ook steeds problemen met Spotnet in de combinatie met Tweaknews

   • maaike

    ik heb dit ook gehad, het lag aan de virus software die poort 119 en 563 blokt. in mijn geval heb ik virusscan uitgezet, tijdelijk. daarna deed spotnet het gewoon. nu is er een update van kaspersky en nu werkt ook spotnet met virusscan

 • Beau

  ik vul kpn in en bij alles wat ik wil downloaden zegt het progama dat het te oud is

 • Via powernews ben ik betaald lid van Spotnet. Sindsdien : Dowloaden geeft aan: Incompleet, ADM en dan het boek met winrar. Hoei kan ik weer gewoon een pup bestand downloaden ?

 • wij hebben onsbrabantnet kan ik DAN OOK GRATIS GEBRUIK MAKEN VAN SPOTNET?

 • Ronald

  Had betaald Spotnet account, maar nu blijkt dat je gratis via mijn Ziggo account kunt werken, maar

  kan niet inloggen via ziggo, hij geeft als antwoord

  The connection attempt timed out, or the connected host has failed to respond (931)

  wat moet ik nu doen.

  • lisa

   Beste Ronald,

   Hoe heb jij dit opgelost. Lukt me niet. Weet jij toevallig waar de fout is of moet ik opnieuw installeren.

   • Voor nieuwe klanten die na 13 april 2015 bij Ziggo zijn gekomen werkt Usenet/nieuwsgroepen niet meer. Je zult gebruik moeten maken van een goede payserver om te kunnen downloaden met Spotnet en Ziggo.

 • Miranda

  Ik wil via ziggo gebruik gaan maken van spotnet maar bij invullen van provider ziggo kom ik al niet verder
  er staat duidelijk dat je ziggo: news.ziggo.nl moet invullen en dan geen gebruikers naam en wachtwoord maar krijg steeds de melding dat dit niet goed is!
  NOg suggesties hoe ik dit kan oplossen?

  Alvast bedankt grtjs Miranda

 • michel klaassen

  Goedemorgen

  ik ben al lang lid van spotnet , nu ben ik al mijn inlog gegevens kwijt hoe kan ik die terug vinden
  kunnen jullie mijn daarbij helpen

  alvast bedankt Michel Klaassen

 • John Smit

  Ik wil Spotnet gebruiken. Met mijn vorige computer was dit geen probleem.
  Mijn provider is KPN met zowel het adres news.kpn.nl als ook nova.planet.nl krijg ik geen verbinding.
  Wat moet ik doen om toch van Spotnet gebruik te kunnen maken?

 • Natasja van Lieshout

  Ik kan niet inloggen volgens mij zit het probleem in het vesrschil van mailadres namelijk natasjavanlieshout30@gmail.com
  natasjavanlieshout_30@gmail.com Ik krijg het probleem niet opgelost.

  Ik zie graag van jullie een oplossing tegemoet.

  Vriendelijke groeten Natasja van Lieshout

 • Bert Hemrika

  Mijn provider is Ziggo. Die vul ik in. Vervolgens kies ik voor news.quicknet.nl en dan de gebruikersnaam en het wachtwoord van ons Ziggo account. Gebruikersnaam en wachtwoord kloppen, want ik log daar zo bij Ziggo mee in. Toch steeds de melding dat gebruikersnaam of wachtwoord niet kloppen..

 • theo v/d wiel

  gebruik xlned als betaalde usenet ,
  gebruik spotnet .
  mijn inlog gegevens zijn goed en elke keer zegt hij kan geen server vonden.
  weet iemand anders een goede vervanging voor spotnet .
  ik wordt er niet goed van.

 • mike kok

  hallo, ik moet een provider kiezen alles ik heb fiber en snap niet hoe ik nu verder moet

  groeten mike

 • daniel

  I got the problem in spotnet: there is a error :system out of memory Exception
  What can i do ??
  Thanks

 • sietske oom

  krijg bij downloads melding 502 bij snelrennen

 • lester

  hallo, ik werk al jaren met ftd en een tijdje geleden had ik problemen met mijn pc, toen dit opgelost was kon ik niet rechtstreeks meer downloaden met ftd, wel nog via grabit, maar dit heeft soms een slecht resultaat terwijl ik vroeger steeds goeie downloads had.
  ik heb al alle gegevens terug ingevoerd van mijn provider (wondernews) maar het werkt nog steeds niet.
  Hebben jullie soms een idee wat het probleem kan zijn?
  mvg Lester

 • E

  Onlangs heb ik Spotnet gedownload.
  Maar ik krijg als ik iets wil downloaden de volgende melding:
  CommentStarter: Unable to open the database file.

  Ik zou graag willen weten wat dit inhoud.

 • P.Bosman

  Geachte dames en heren,

  Ik heb een betaald abonnement … maar na een crash alles gegevens kwijt. Ik kan de email niet terug vinden.
  Kunt u mij verder helpen. Ik betaal altijd correct.

  Hoogachtend,

  Peter Bosman

 • Patrick

  ik heb extreme usenet
  wat moet ik invullen bij provider???

 • Nicole

  Newsserver: highwinds.zeelandnet.nl
  Poort: 119
  Aantal connecties (threads): 4
  Snelheid per connectie: maximaal 4 Mbps
  Snelheid totaal: maximaal 16 Mbps
  Limiet: 50 GB
  Retentie: 1100 dagen

 • ik krijg telkens fout melding 502. en heb me gegevens overnieuw gedaan maar dat helpt ook niet. dit is al 3 dagen zo.. wie kan me helpen.

  en ik heb vodafoon welke moet ik hebben.

  groetjes

 • Jo

  kon altijd via spotnet downloaden nu krijg ik een foutmelding
  412 not in a newsgroup wat is de oplossing

 • geachte dames en heren kunt u mij zegen wat ik in het spotnet moet invullen dat het werkt bij voorbaat mijn hartelijke dank aan u

 • Aly Karsten

  ik wil graag Spotnet opnieuw downloaden, maar heb een nieuwe provider nl. online en die ondersteunt dit niet.
  wat moet ik doen?

 • marcel

  graag wil ik spotnet opnieuw instaleren ik heb onlangs opnieuw betaald vroeger was dat via een vriend maar wegens een klein meningsverschil zou ik een ander account of provider willen hebben wat moet ik doen,?

 • ron

  via mijn provider van UPC kan ik niet meer inloggen op Spotnet??? wat kan de oorzaak zijn. ik gebruik Ziggo als provider. wat dat is het toch tegenwoordig?

 • goedendag heb 2 weken kunnen downloaden en en kan niet meer samen grabit krijg het niet meer voor elkaar begrijp er niks meer van

 • gerben

  Kan mijn provider er achter komen als ik download via een bv Eweka ?

 • Ben koerts

  hoi
  we hebben een internet van ziggo en ze vragen de code van poort en verbinding

 • hoi mij is alex ik heb gebrobeert om spotnet te downloaden maar ik kom er niet door heen als ik mij mail adres
  en wacht woordt in tik en gooit hij mij er uit

 • peter

  mijn provider staat er niet bij (Vodafone),en als ik dan druk
  op anders gebeurd er niets

 • jaquelien

  ik kan niet inloggen op spotnet snap er niks van heb gewoon ziggo mail maar hij pakt niks op dat ip adres

 • wachtwoordt weet ik niet meer ben t helemaal kwijt
  wat kan ik doen ?
  mvg margareth

 • Frans Doggen

  Mijn provider stat er niet bij zeelandnet.nl

 • Jan

  Waarom kan ik niet meer verbinden in spotnet

 • Ger

  Waarom kan ik spotnet niet op mijn Apple pc downloaden

 • Plien

  hoi hoi,

  Het betaalde eweka account is afgelopen, nu heb ik de gegevens van mijn provider ingevuld, haalt alles binnen maar als ik iets aan wil klikken krijg ik de melding: kan spot niet ophalen 412 not in a newsgroup. Wat gaat er verkeerd?

 • Jan van Klinken

  Ik heb sinds enkele dagen Internet via Ziggo.
  Ik heb echter geen Ziggo e-mailadres aangemaakt maar een gmail e-mailadres.
  Hoe kom ik nu weer op Spotnet?
  M.a.w. wat moet ik daar bij de accountgegevens invullen, want Gmail staat niet in het lijstje van providers.

  • ROel

   Gmail staat er niet tussen, want Gmail is geen internetprovider. Ziggo wel.

   Ziggo gebruikt jouw ziggo-emailadres om jou toegang te verlenen tot nieuwsgroepen. Je zult dus echt een Ziggo-mailadres moeten aanmaken.
   Verder kun je het email-account vergeten en gewoon gebruik blijven maken van jouw gmail-account.
   (Nog mooier is om jouw ziggo-mail automatisch te laten doorsturen naar jouw gmail-account. Dan weet je zeker dat je geen mailtje meer mist!)
   Succes!

 • fred

  Ik ben een totale leek met installeren dus hopelijk kunnen jullie mij helpen.
  Ik heb spotnet gedownload, en krijg inderdaad de films te zien.
  Maar als ik wil downloaden krijg ik de melding 411 no such group alt.bineries.ftd.
  Kan iemand mij aub helpen.

 • gino

  hey,

  Hoe stel ik de provider in voor telenet ?

 • helma roem

  spotnet in spanje gebruiken voor internet met de schotel in combinatie met teleaest lukt niet? ip adres wordt niet herkend

 • Henkie

  Hallo ik gebruik sunnyusenet als usenet proviuder. Mooi alles ingegeven usename wachtwoord in spotnet en niu geeft spotnet aan dat ie de sunnyusente server op lle poorten niet kan vinden. Heeft het 2 dagen gedaan. NU geeft sunnyusenet aan dat ik ee router heb van KPN en dus de KPN gegevens moet ingeven. Dat acht ik bijonder. Kan ineternet wel o maar spotnet weigert contact te maken met sunnyusenet. Wat is hier aan de hand.

 • Kater

  Waarom kom ik niet meer in spotnet op verschillende manieren geprobeerd in te loge maar van alle kant kom ik niet meer binnen .

 • sander

  HOE MOET IK SPOTNET INSTELLEN MET ONLINE.NL?

 • Karin

  hoi Ik heb mijn laptop laten opschonen, alles eraf, ook spotnet. iemand heeft dit een paar jaar geleden voor mij allemaal gedaan. Ik betaal iedere maand 11 dollar 99 aan supernews, hoe kom ik nu aan mijn gebruikersnaam en wachtwoord ???

 • Nata

  Hallo

  Welke spotnet server moet je hebben om meer dan 1800 dagen te kunnen downloaden?
  Groetjes Natasja

 • Tonny

  Hallo,

  Ik heb problemen met online.nl , die kan ik niet invullen bij de provider,, ik heb een betaald account bij powernews,

  weet jij hoe ik dit moet doen??

  alvast bedankt

 • Vincent Bux

  Goedemiddag,
  Ik heb vandaag een stroomstoring gehad. Toen ik daarna op spotnet had ingelogd kreeg ik voortdurend de melding ” provider_click:de objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld”.
  Kunt u mij meedelen hoe ik dit probleem kan oplossen?

  Groet,

 • Daimztar

  hoe stel ik een spotnet in met usenet.nl

 • dave kessels

  wat moet ik invullen bij spotnet als provider als ik snel.nl als payserver heb?

 • patricia

  welk adres moet ik gebruiken voor vodafone thuis

 • welke moet ik kiezen via casema deze werkt niet krijg ik een foutmelding heb giesteren wel via snelnl iets gekocht voor de verbinding maar dit lukt ook niet.

  • Casema heeft zelf geen binaire nieuwsgroepen. Je zult dus inderdaad bij SnelNL of een andere usenetprovider een abonnement moeten afsluiten. De gegevens van deze provider moet je ingeven bij de instellingen van Spotnet.

 • jac

  hoi ik heb altijd de gratis spotnet gehad,nu heb ik een nieuwe pc en moet hem opnieuw instaleren maar ik kan alleen de betaalde versie vinden
  is eriemand die ook tele 2 heeft en gratis spotnet heeft
  bedankt alvast

 • Esther

  ik heb mijn pc laten opschonen, spotnet eraf, nu heb ik spotnet 2.0 gedownload maar kom er niet in. Mijn provider staat er niet tussen nl onsnet Eindhoven, nu probeer ik ander in te vullen , maar weet dan niet wat verder in t vullen en je moet gebruikersnaam en wachtwaard invoeren maar weet niet waar van. Ik heb een betaalde versie van powernews voor spotnet, maar weet niet hoe nu verder.
  Kan iemand mij helpen?

  Bvd

 • hoi Esther, om te kunnen downloaden met Spotnet 2.0 moet je de inloggegevens van Powernews moeten invullen. Het gaat dan alleen om het wachtwoord je gebruikersnaam en het adres van de Usenetserver van Powernews. Al deze gegevens moeten in de mail van Powernews staan. neem anders ff contact op met de klantenservice.

 • Hilbert

  wat zijn de inloggegevens voor SKV-Veendam?

 • hoe doe ik xl ned
  installeren???

 • Monique

  Vraag : Spotnet nieuwste versie gedownload maar spotnet wil geen nieuwe spots meer laden, de spots blijven hangen op 28 dagen geleden, dus heb hulp nodig, zie graag je antwoord tegemoet.

 • Noor

  Ik kom niet ingelogd via ZIggo, heb nog een @upcmail.nl mailadres,hoe werkt het dan?
  Alvast dank

  • Ziggo en UPC bieden geen binaire nieuwsgroepen meer aan. Wil je downloaden met Spotnet via Ziggo of UPC? Dan zul je een betaald Usenet abonnement bij een andere provider moeten afsluiten.

 • Hallo allemaal
  Ik heb glasvezel van Vodafone Hoe kan ik spotnet
  Installeren

 • Leo

  Kan geen verbinding krijgen fout 931 ?

 • w deerenberg

  Wie kan mij helpen bij het instaleren van spotnet alvast mijn dank werner

 • gypsy64

  Heb spotnet geinstalleerd, mijn laptop moest ff gereboot worden, maar nou weet ik de instellingen met sunny usenet niet meer 🙁 Hellup

 • Isabella

  Mijn. Provider is Caiway maar staat niet in de lijst.

 • Patrick

  Spotnet werkt wel maar kan geen downloads zien van 2 maand of ouder

 • Lexy

  Hoi Martijn !

  Na installatie spotnet 2.0 krijg ik na een dag of 2 plots geen nieuwe spots meer binnen….ik zit bij kpn als provider…. weet jij misschien de oplossing ? Heb zelf al tig keer spotnet verwijderd e weet teruggezet maar telkens t zelfde probleem……

 • Joost

  Hoi ik heb sinds kort fiber tv hebben jullie daar de instelingen voor ?

 • jan

  provider ” online” kan geen verbinding krijgen

 • Ik heb glasvezel van Vodafone

  Kan ik deze ook installeren

 • Gilbert

  Ik probeer te downloaden via eweka, Vodafone en spotnet, maar blijf constant een 502 melding krijgen

 • clasina

  Hallo ik wil graag spotnet instaleren maar nu is mijn vraag of ik dit kan doen via de KPN

 • cor.landzaat

  ik heb een vraag over spotnet als ik spotnet in druk thuis dan krijg ik een fout melding 391 wat kan ik daar aan doen om het te voor komen en weer kan dowloaden?

 • Peter Hoekstra

  Ik kan mijn eigen provider niet vastleggen in spotnet. Spotnet gaat automatisch iedere keer terug naar snelnl. Ook na mijn eigen provider ingevuld te hebben en het bestand servers.xml in de map programdata\spotnet na afsluiten van spotnet via eigenschappen op alleen lezen te zetten, werkt niet. Spotnet kan mijn eigen provider niet vastleggen. Spotnet gaat iedere keer terug naar snelnl. Iemand een oplossing?

 • Patricia

  Ik heb via Sunny Usenet een maand abonnement genomen. Al vaker gedaan maar nu heeft het een half jaar geduurd voordat ik mijn abonnement verlengd heb. IK krijg echter geen nieuwe spots meer. De nieuwste versie van Spotnet inmiddels gedownload maar de nieuwste spot is 102 dagen oud en hij geeft ook steeds melding dat hij de database niet kan bijwerken. Als ik bij Sunny Usenet kijk hoe ik alles moet instellen staat er dat ik het aantal verbindingen naar 10 moet zetten maar die staat er helemaal niet bij. 8 of 12 zou kunnen maar ik heb beide geprobeerd en hij blijft aangeven database bijwerken mislukt is. Wat kan ik doen om alsnog de nieuwe spots binnen te halen? Heb hier nog nooit eerder problemen mee gehad.

 • M Donkers

  Hallo allemaal,

  Ik heb geprobeerd om verbinding te krijgen met spotnet maar dit lukt niet.
  Kan iemand me helpen?

  Met vriendelijke groet,
  M. Donkers

  • Wat lukt er niet? Verbindingsproblemen in Spotnet kunnen verschillende oorzaken hebben. Heb je verbinding met de Usenet server? Kloppen je inloggegevens?

   • M Donkers

    Hallo Martijn,
    Ik heb ingelogd via mijn ziggo provider. ik krijg dan steeds de mededeling dat mijn gebruikersnaam of wachtwoord niet klopt.

    Met vriendelijke groet,
    M. Donkers

 • Jan wol

  Heb tot gister probleemloos gebruik kunnen maken van spotnet. Kreeg af en toe wel eens foutmelding 931 maar was zo opgelost. Afsluiten en opnieuw openen.
  Dit lukt mij niet met het huidige probleem.
  Als ik spotnet opstart krijg ik de mededeling er loop al een spotnet.
  Kort daarop …..kan servers .xml niext vinden””…..
  Daarna terug bij de beginstand (dus alleen het icoon.

 • jan wol

  Sinds gisteren krijg ik bij opstarten spotnet de melding er loopt al een spotnet. Daarna gevolgd door de melding …….”kan servers .xml niet laden”…. waarna spotnet weer terugvalt naar het icoon.

  Hoe kan ik spotnet weer aan de praat krijgen

 • Emile Deckers

  Ik heb nu voor een maand betaald bij eweka maar kan niets meer downloaden omdat er geen muziek meer op spotnet komt.
  waarom blijft iedereen daar weg?
  Met vriendelijke groetjes

  e deckers

  • Ik denk dat dit probleem niet ligt bij je Usenetprovider maar bij je installatie van Spotnet. Ik zou Spotnet verwijderen van je PC en het programma opnieuw installeren.

 • Rina

  hoi ik gebruik al heel lang spotnet en eweka en kan sinds kort bijna geen films met ondertitel meer downloaden.Staat er nou iets verkeerd ingesteld.Graag hulp.

 • Bjorn En Anita

  Goede Middag heb vraagje
  Wij hebben Fiber als Provider en we hebben sportnet maar nu kunnen we er niet opkomen wat moeten we aan vinken en welke poort moeten wij hebben voor Fiber ik hoor graag of er mensen zijn die ons verder kunnen helpen .
  groeten bjorn en anita

  • Heb je gecheckt of Fiber nieuwsgroepen biedt? Tegenwoordig zijn er maar weinig providers die dat gratis aanbieden. Je zou kunnen overwegen om een abonnement af te sluiten bij bijvoorbeeld Tweaknews of een andere Usenetprovider.

 • F rancien

  Werkt spotnet nog wel?? met provider zeelandnet? zoja hoe krijg ik het aan het werk? 28-12-2019

 • Pietje

  Kan ik met Solcon alleen betaald downloaden met Spotnet?

 • Hans

  ik heb spotnet geïnstalleerd, de gegevens van caiway over genomen zoals dat staat beschreven.
  en toch krijg ik steeds de melding gb en ww zijn niet juist
  help