Kan Spot Niet Parsen foutmeldingSpotnet foutmelding: Kan spot niet parsen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.139 weergaven)
Kan Spot Niet Parsen foutmelding

Spotnet

Heel af en toe krijg je tijdens het downloaden met Spotnet de foutmelding ‘Kan spot niet parsen’. Wil je weten wat deze foutmelding inhoudt en, misschien nog wel belangrijker, hoe je dit Spotnet probleem kunt oplossen? Check dan deze tutorial.

De ‘kan post niet parsen’ foutmelding komt bij iedereen af en toe voorbij. Zeker als je regelmatig Spotnet gebruikt om te downloaden krijg je de melding bij losse downloads wel eens te zien. Andere downloads doen het vervolgens wel waardoor de ernst van het probleem gelukkig meevalt.

Klik hier voor meer foutmeldingen en oplossingen voor het downloaden met Spotnet.

Heel anders wordt het probleem als geen enkele download in Spotnet het doet. Omdat de foutmelding zomaar ontstaat is het in eerste instantie erg onduidelijk waar de oorzaak van het probleem ligt. Vaak krijgt de anti-virus software of de firewall de schuld van het probleem.

Spotnet en SABnzbD: een van de redenen voor de 'kan spot niet parsen' foutmelding.

Spotnet en SABnzbD: een van de redenen voor de ‘kan spot niet parsen’ foutmelding.

Als je na het uitschakelen van beide programma’s het probleem houdt lijkt een oplossing nog verder weg. Spotnet opnieuw installeren en instellen dan maar? Of een laptop gebruiken om te kijken of je dan het probleem niet meer hebt? Maar ook dat helpt in de meeste gevallen dus ook niet.

Oplossing

Gelukkig heb ik goed nieuws: de ‘kan spot niet parsen’ foutmelding in Spotnet ligt niet aan je computer of aan de Spotnet installatie. In bijna alle gevallen ligt de oorzaak van dit probleem namelijk bij je provider. En dat is goed nieuws: je kunt er zelf namelijk weinig aan doen behalve wat geduld hebben (of wisselen van Usenet provider).

Spotnet gebruikt XML bestanden om informatie over downloads in op te slaan. Als je provider deze XML bestanden verkeert opslaat dan kan Spotnet er niet mee overweg en krijg je tijdens het downloaden de foutmelding. Je Usenet provider ziet in de regel zelf dat bestanden corrupt worden opgeslagen en zal de fout snel verhelpen.

‘Kan Spot niet ophalen: ongeldige XML’ foutmelding

De ‘kan spot niet parsen’ foutmelding komt voor bij zowel Spotnet 2.0 als bij andere versies van het downloadprogramma. Afhankelijk van de Spotnet versie die je gebruikt kun je ook de melding ‘kan spot niet ophalen: ongeldige xml’, ‘kan xml niet parsen’ of ‘kan spot niet parsen: ongeldige xml’.

Alle hierboven vermelde foutmeldingen hebben te maken met een fout in het xml bestandsformaat waar downloads voor Spotnet in worden opgeslagen. De oorzaak van deze foutmelding ligt, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, bij je Usenet provider. Even wachten dus, of een andere Usenet provider kiezen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.