Is je OneDrive vol? De prullenbak leegmakenOneDrive is vol? De prullenbak leegmaken

Geplaatst op: - bijgewerkt op (7.112 weergaven)
Is je OneDrive vol? De prullenbak leegmaken

Is je OneDrive vol?

Is je OneDrive vol en heb je overbodige bestanden al verwijderd? Dan loont het de moeite om ook de prullenbak van de online harddisk leeg te maken. Onedrive verplaatst namelijk alle bestanden eerst naar deze prullenbak voordat ze definitief verwijderd worden.

Onedrive heeft haar plekje op veel computers en laptops met Windows 10 definitief veroverd. Automatisch slaan diverse programma’s hun bestanden automatisch op in de online cloud van Microsoft. Helaas is Microsoft maar weinig gul: gratis heb je maar 5GB tot je beschikking om bestanden in op te slaan. En dat is niet al te veel, zeker als je ook video’s wil opslaan in je Onedrive.

Meer Onedrive opslagruimte

Wil je meer ruimte? Dan zul je je portemonnee moeten trekken. Voor 50GB rekent Microsoft 2 euro per maand. Gebruik je Office 365, of overweeg je over te stappen naar de online office versie van Microsoft? Ook dan krijg je Onedrive opslagruimte tot je beschikking. Het goedkoopste office 365 pakket kost per jaar 69 euro, je krijgt daarbij 1000GB (1TB) aan Onedrive ruimte.

 

Gratis Onedrive?

Wil je niet betalen voor Onedrive van Microsoft? Dan zul je de online opslag slim moeten gebruiken. Verwijder bestanden die je niet langer nodig hebt en check je Onedrive regelmatig op grote files: voor het opslaan van bijvoorbeeld video of audio bestanden is de gratis versie van Onedrive niet geschikt.

Heb je eenmaal bestanden verwijderd dan moet je ook de online prullenbak van Onedrive leegmaken. Gebruik hiervoor onderstaand stappenplan. Vooraf een tip: bestanden die je uit de prullenbak verwijderd zijn echt weg. Het is niet mogelijk om ze terug te halen als je ze uit de Onedrive prullenbak hebt verwijderd.

Onedrive prullenbak leegmaken

 1. Navigeer naar de Onedrive startpagina: https://onedrive.live.com/about/nl-nl/
 2. Klik rechtsbovenin het scherm op ‘aanmelden’ en login met je Onedrive gegevens.
 3. Je komt nu terecht op de startpagina voor je Onedrive. Al je bestanden zijn zichtbaar in de rechterzijde van het scherm. Links staan de mappen. Kies in het menu links voor de ‘prullenbak’.
 4. Klik, als je zeker weet dat alle bestanden uit je Onedrive weg mogen, op ‘prullenbak leegmaken’.
 5. Onedrive zal nu alle bestanden uit de prullenbak definitief verwijderen. Het is niet mogelijk om deze bestanden via Onedrive terug te halen. Wees er dus zeker van dat alles echt weg mag.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

 • Nelly

  Ik heb veel foto’s verwijderd van one drive, ik vermoed dat deze bij het icoontje foto’s nog wel blijven. Wat is dan het nadeel deze te verwijderen van one drive

 • Jim

  Hoi, als ik mijn one drive prullebak leeg maak, blijven mijn bestanden dan gewoon op mijn laptop staan of zijn die dan ook weg?