Je Twitter verwijderen in twee stappen.Twitter opzeggen of verwijderen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (747 weergaven)
Je Twitter verwijderen in twee stappen.

Je Twitter verwijderen in twee stappen.

Steeds meer gebruikers van Twitter raken uitgekeken op de microblog-dienst. Behoor jij tot de groep mensen die Twitter niet leuk meer vindt en wil je je Twitter account opzeggen en verwijderen? Dan lees je in deze ‘Hoe moet je’ hoe dat moet. 

Het opzeggen van Twitter is supereenvoudig. Het aanmaken van een account bij het sociale netwerk is meer werk dan het opzeggen van je account. En dat pleit natuurlijk in het voordeel van Twitter ;).

Voordat je leest hoe je Twitter moet opzeggen nog een kleine opmerking. Een addertje onder het gras is namelijk het feit dat Twitter pas na 30 dagen na het deactiveren van je account overgaat tot de definitieve verwijdering.

Besluit je om binnen 30 dagen na het volgen de stappen in deze handleiding dat je Twitter toch wil houden dan kan dat zonder gevolgen voor je tweets en volgers. Deze zullen allemaal nog aan je Twitter account gekoppeld zijn.

Let op: Twitter verwijderen? Je tweets en volgers verdwijnen ook

Als je ervoor kiest om je Twitter account op te zeggen dan is het belangrijk om je te realiseren dat ook je volgers, tweets en PM’s verdwijnen.

 

Je krijgt daarom de hierboven al beschreven opzegtermijn van 30 dagen voordat je Twitter account definitief offline gaat.

 

Twitter opzeggen

Het opzeggen van Twitter verloopt in twee stappen. Hieronder staan ze beschreven.

  1. Navigeer naar deze link. Deze verwijst naar je account settings op Twitter. Je moet inloggen op je account om deze pagina te kunnen bereiken.
  2. Eenmaal ingelogd en aangekomen op de pagina met Twitter instellingen moet je helemaal naar beneden scrollen. Daar staat een link met als tekst ‘Deactivate my account’. Klik hierop en bevestig in het volgende scherm je opzegging.

Als je Twitter in het Nederlands gebruikt dan luidt de tekst ‘Deactiveer mijn account’. De procedure en opzeggingstermijn blijft verder gelijk.

 

Kies na het inloggen op Twitter in je account voor de optie 'Deactivate account'.

Kies na het inloggen op Twitter in je account voor de optie ‘Deactivate my account’.

Heb je verdere vragen over het opzeggen van je Twitter account of loop je tegen problemen op tijdens het verwijderen van je account? Laat het ons dan weten door te reageren op deze ‘Hoe moet je’.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.