hoe moet je een ipad een harde reset geven?iPad problemen oplossen met een harde reset

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.081 weergaven)
hoe moet je een ipad een harde reset geven?

iPad problemen oplossen

Al een aantal jaren gebruik ik een  iPad mini voor games, streaming muziek en surfen op internet. Door het vele gebruik en het toevoegen en verwijderen van apps werd het apparaat traag, maar toch voldeed hij nog prima. Tot op een dag het geluid het opeens niet meer deed… 

Via Google kwam ik op een simpele maar doeltreffende oplossing voor dit probleem met mijn iPad. Door middel van een simpele toetscombinatie gaf ik mijn iPad een harde reset. Dit loste het geluidsprobleem op en zorgde daarnaast ook nog eens voor een snellere iPad.

Tip

Klik hier voor alle games, apps en handleidingen voor de iPad

Heb je zelf problemen met het geluid, het scherm of de apps op de iPad? Dan lees je in deze ‘hoe moet je’ hoe je je iPad een harde reset kunt geven. Heb je last van een trage iPad, doet het geluid bij video’s of games het niet of geven applicaties andere vreemde problemen? Dan kan een harde reset een mogelijke oplossing zijn.

Let op

Voordat je begint twee belangrijke opmerkingen. Een harde reset van je iPad is een vrij rigoreus middel om problemen met de tablet op te lossen. Alle gegevens op je iPad blijven echter gewoon bewaard en je iPad zal het na de reset weer gewoon doen.

Voordat je een hard-reset uitvoert kun je ook proberen eerst je iPad op de normale manier opnieuw op te starten. Vaak lost dit problemen met apps, games of video ook al op. De performance van je iPad zal niet verbeteren met een soft-reset.

De knoppen op je iPad.

De knoppen op je iPad. 

Hoe moet je een iPad een harde reset geven?

De harde reset van een iPad voer je uit door het tegelijkertijd indrukken van de stand-by knop en de home-knop. De home-knop is de ronde knop onderaan je iPad, de standby knop bevindt aan de bovenkant van de tablet.

  1. Druk de home-knop en stand-by knop van je iPad in en houd ze vast totdat het scherm van je iPad zwart wordt. In sommige gevallen zul je de harde reset moeten forceren door middel van de schuifknop die verschijnt na het indrukken van de toetsencombinatie.
  2. Als de iPad helemaal uit is, is de harde reset voltooid. Door de stand-by knop opnieuw in te drukken zal de iPad opnieuw opstarten. Dit opstarten kan vanwege de harde-reset langer duren dan je gewend bent.

Als je iPad opnieuw is opgestart dan is de harde-reset probleemloos verlopen. Al je gegevens, spelletjes en applicaties staan nog allemaal op je iPad maar als het goed is werkt je tablet weer een stuk sneller en zonder vreemde problemen met het geluid.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • Vermeiren Jan

    Ik wil foto’s van s d fotojaar via kaartlezer iPad importeren , maar iPad is vastgelopen
    Kan je me laten weten hoe ik be st afsluit en terug begin.
    Ik ben momenteel moeilijk tel bereik baar ( N Zeeland).