Chrome verwijderen.Google Chrome verwijderen van je computer

Geplaatst op: - bijgewerkt op (13.532 weergaven)
Chrome verwijderen.

Chrome verwijderen.

Veel mensen zijn groot fan van de Chrome browser: zij kunnen deze ‘hoe moet je’ dan ook overslaan. 

Ben je geen Google Chrome fan en wil je de browser van je computer verwijderen? Dan is deze handleiding juist wel voor jou.

In enkele stappen leer je hoe je Google Chrome moet verwijderen van je Windows computer of laptop.

Klik hier voor meer informatie over het verwijderen van software

Om te beginnen

Google Chrome kun je alleen verwijderen als je alle vensters en tabbladen van de browser afsluit. Begin dus met het afsluiten van Chrome om het programma volledig te kunnen verwijderen. Verder kun je ervoor kiezen om via ‘bladwijzerbeheer’ eerst je favoriete pagina’s te exporteren naar een HTML bestand.

Google Chrome verwijderen op Windows 7/8

Navigeer naar het configuratiescherm in Windows 7 en Windows 8. Klik op ‘start’ en kies voor ‘configuratiescherm’. Open in dit scherm de optie ‘programma’s en onderdelen’ en dubbelklik nu op ‘Google Chrome’.

Kies voor de optie ‘Verwijderen’ en bevestig in het volgende scherm de verwijdering. Door het aanvinken van de optie ‘Ook browse-gegevens wissen’ wordt ook alle opgeslagen informatie verwijdert.

Chrome verwijderen in Windows 10

Het verwijderen van Chrome op Windows 10 computers gaat net even anders in zijn werk. Klik allereerst op de startknop en kies voor de optie ‘instellingen’. Klik nu op de optie ‘Systeem’ en kies vervolgens voor de optie ‘Apps en onderdelen’.

Scroll naar ‘Google Chrome’ en klik op de naam van het programma. Kies nu voor de optie ‘verwijderen’ en bevestig de verwijdering in het volgende scherm. Na enkele ogenblikken is Chrome compleet verwijderd van je computer of laptop.

Ook alle cookies, browser geschiedenis en andere data die Chrome lokaal opslaat zijn van je computer verdwenen. Gegevens die Google online opslaat worden niet automatisch verwijderd. Hiervoor is het nodig om online een verzoek in te dienen bij Google.

 

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

9 reacties

 • W.H. Waanders

  Ik gebruik Google Chrome als Internet browser, maar als ik Chrome open word ik regelmatig omgeleid naar foryourweb, of een site die me vertelt hoe ik miljonair kan worden. Erg vervelend allemaal.
  Heeft het zin dat ik Chrome verwijder, de computer opnieuw opstart en Chrome download en opnieuw installeer?

 • Marlijn Franken

  Ik volg de stappen voor Chrome verwijderen in windows 10, maar er wordt niets verwijderd. Punt is dat ik chrome helemaal niet kwijt wil, maar het programme is ‘dood’, doet niets. Daarnaast windows probleemmelding ‘er kan geen verbinding gemaakt worden met een windows service… Dank voor reactie. Marlijn

  • De Windows foutmelding duidt vaak op problemen met je harddisk. Ook kun je een virus, malware of spyware op je computer hebben staan twaardoor er zaken niet goed meer werken. Probeer eens met een virusscanner te kijken of je een virus hebt. Is dat niet het geval dan hoor ik het graag.

  • Guus

   Een goede gratis versie van de virusscanner zoals AVG lost het probleem op. Wel vooraf een al aanwezige virus scanner verwijderen. En adviezen van de scanner uitvoeren.

  • Didier Maas

   wil google chrome opnieuw installeren, dus eerst verwijderen (windows 10). Krijg melding ‘sluit eerst alle google chrome vensters (ook in windows-8 modus)…. Hoe doe ik dit (in windows-8 modus) !?

 • bakker jc

  ik heb weinig verstand van computers google chrome heeft voor de zoveelste keer alles veranderd en ik ben niet van plan weer iemand te moeten betalen om de boel weer te herstellen dus graag een eenvoudige manier om hem er dan maar vanaf te mieteren een die een leek ook kan.

 • Corien

  Mijn probleem: ik heb op mijn werk ingelogd op Chrome. Ook als ik uitlog, blijven de bladwijzers aanwezig. Ik wil Chrome niet kwijt voor mezelf, maar ik wil die bladwijzers kwijt op plaatsen waar anderen ook gebruik maken van dezelfde laptops.

 • Paul

  Bij openen G mail verschijnt rechts in beeld steeds het irritante Google Chrome downloaden? klik hier
  Dat moet je steeds wegklikken om je tekst volledig te kunnen zien.
  Hoe krijg ik dit weg?