Facebook DownloadenFacebook vrienden verwijderen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (4.935 weergaven)
Facebook Downloaden

Facebook

Ben je op naar de mogelijkheid om een irritante figuur uit je Facebook te verwijderen? Zoek dan niet verder, in deze ‘hoe moet je’ lees je namelijk precies hoe je mensen moet verwijderen uit je Facebook account.

Een grote geruststelling: irritant, ongewenste of vervelende mensen verwijderen uit je Facebook zodat zij niet meer kunnen zien wat je met je echte vrienden deelt is erg gemakkelijk.

Tijdens je periode op Facebook heb je vast, net zoals veel andere gebruikers van de populaire website, veel vrienden verzameld. Maar naast een groep mensen met wie je alles deelt zitten er op ieders Facebook pagina ook mensen die je liever niet alles vertelt wat er op jouw pagina te lezen valt.

Denk bijvoorbeeld aan je ex, een vervelende vader van een vriend of vriendin of een klasgenoot die je al jaren niet meer gezien of gesproken hebt. Om deze mensen te verwijderen volg je de volgende stappen:

In zes stappen een Facebook vriend verwijderen

1. Navigeer naar Facebook en log in op jouw account.

2. Ga naar je eigen Facebook pagina (door op je naam te klikken bovenin de blauwe balk)

3. In je profiel kies je in de tabbladen voor ‘vrienden’ (zie onderstaande schermafbeelding).

Via deze link vind je al je Facebook vrienden.

Via deze link vind je al je Facebook vrienden.

4. Ga je met muis over het Facebook contact dat je wil verwijderen.

5. Kies in het menu dat zich dan opent voor ‘verwijderen als vriend’ (zie onderstaande schermafbeelding).

Een Facebook vriend verwijderen is heel gemakkelijk.

Een Facebook vriend verwijderen is heel gemakkelijk.


6. Bevestig de verwijdering en klaar ben je: de persoon die je niet langer als vriend wilt is verwijderd van je Facebook pagina.

Nog een paar opmerkingen rondom het verwijderen van Facebook vrienden. Allereerst is een verwijdering zichtbaar voor de ander. Je kunt niet iemand verwijderen zonder dat diegene erachter komt.

Verder hangt het van jouw profielinstellingen op Facebook af wat mensen die niet tot jouw vrienden behoren kunnen zien op jouw profiel. Zo kun je instellen dat alleen vrienden je foto’s mogen zien, op dat moment ziet niemand anders de foto’s op jouw profiel.

Heb je echter je profiel op openbaar ingesteld dan kan iedereen de foto’s en berichten zien die jij op jouw profiel plaatst. Wil je je Facebook vrienden verwijderen omdat je niet wil dat bepaalde mensen jouw foto’s en berichten zien? Zorg er dan eerst voor je profiel zo is ingesteld dat alleen je vrienden jouw berichten kunnen lezen.

Uiteindelijk kun je ook je hele Facebook profiel verwijderen. Wil je weten hoe dat moet? Lees dan deze handleiding.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 reacties

  • spits312

    handig, wist niet dat het so simpel was om mensen te verwijderen uit mijn contactenlijst op Facebook. Wel onhandig dat je profiel instelleingen van invloed zijn op wat andere mensen zien. Moet me daar toch maar eens in verdiepen.

  • Is het niet net zo makkelijk om de persoon in questie gewoon niet meer te volgen door het vinkje bij volgen weg te halen? Hierdoor blijf je gewoon vrienden maar ontvang je geen berichten meer van hem/haar. Dus ook geen scheve gezichten.

  • Perez

    Ik will mijn list van geblokkeerde mensen verwijderen Voor altijd. Hoe kan Ik dat doen??

  • patrick

    ik krijg vriend niet verwijderd op facebook,in mijn vriendenlijst vind ik die niet terug maar zijn wel verbonden via messenger,hoe kan dit?