Youtube logo: handleiding nachtmodus aanzettenEnergiezuinig en vriendelijker voor je ogen: Youtube in donkere kleuren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (171 weergaven)
Youtube logo: handleiding nachtmodus aanzetten

Youtube

Youtube is een van de meest bezochte sites ter wereld. Dit betekent dat de site veel investeert in nieuwe toepassingen en mogelijkheden om aan de wensen van zoveel mogelijk gebruikers tegemoet te komen.

Een van de wensen waar veel gebruikers om vroegen was een ‘nachtmodus’. Deze zou vriendelijker voor de ogen moeten zijn door de afwezigheid van wit als belangrijkste schermkleur. Verder bespaart een goede nachtmodus ook energie omdat het weergeven van wit meer energie kost dan het weergeven van zwart.

In deze ‘hoe moet je’ kun je leren hoe je de nachtmodus in- of uitschakelt binnen de applicatie en de website van Youtube. Voor alle duidelijkheid: de nachtmodus van Youtube heet binnen de website en de apps het ‘Dark Theme’.

Op de website van Youtube is de nachtmodus eenvoudig terug te vinden. Het is echter noodzakelijk om ingelogd te zijn met je Google of Youtube account. Klik op je gebruikersicoon dat zich in de rechterbovenhoek van het scherm bevindt. In het rijtje met opties klik je vervolgens op ‘Dark theme on’. In het dialoogvenster dat zich dan opent kun je het Dark Theme aan- of juist uitzetten.

Youtube is een stuk vriendelijker voor je ogen in zwart.

Youtube is een stuk vriendelijker voor je ogen in zwart.

Ook op je smartphone of tablet kun je gemakkelijk wisselen tussen het donkere en het normale Youtube thema. Klik hiervoor op je gebruikersicoon en kies daar voor instellingen. Onder het tabblad ‘algemeen kun je nu het donkere (dark) thema aan- of uitzetten. Deze optie werkt zowel onder de iOS als de Android versie van de Youtube applicatie.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.