Facebook DownloadenEen Facebook backup downloaden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (3.156 weergaven)

Facebook Downloaden

Facebook Downloaden

Facebook is verreweg het meest populaire sociale netwerk ter wereld. Meer dan 1 miljard mensen hebben een account op Facebook en dagelijks worden miljoenen foto’s, filmpjes en status-updates gedeeld. Ook in Nederland heeft een groot gedeelte van de internet gebruikers een account op Facebook.

Facebook is dus een ontzettend grote site en je foto’s en filmpjes staan zijn waarschijnlijk ook veilig opgeslagen. Toch kan het handig zijn om zelf een complete backup te maken van alles wat jij op je Facebook profiel hebt geplaatst.

Wil je weten hoe je snel een backup kunt downloaden van alles wat je op Facebook hebt geplaatst? Dan lees je in deze ‘hoe moet je…’ precies hoe je een backup van Facebook kunt downloaden. Allereerst lees je hoe je via Facebook zelf een archief kunt downloaden met alles wat jij op de site hebt geplaatst. Ook behandelen we een alternatieve manier om een complete backup van al je Facebook-foto’s te maken.

Facebook archief downloaden als backup

De eerste manier om jouw eigen gegevens op Facebook te backuppen is via de ingebouwde backup mogelijkheid van Facebook zelf. Je vindt deze optie door in te loggen op Facebook en door daarna naar je accountinstellingen te surfen. Die vind je onder het tandwieltje rechts bovenin het Facebook startscherm.

In je accountinstellingen vind je onder algemene accountinstellingen een tekstregel. Daar staat ‘Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens.’.

Surf naar je account-instellingen om een Facebook backup te maken.

Surf naar je account-instellingen om een Facebook backup te maken.

In het volgende scherm kun je door te klikken op ‘Mijn Archief Starten’ een kopie downloaden van al jouw foto’s, filmpjes en berichten op Facebook. Om te beginnen met downloaden moet je wel eerst je wachtwoord nog eens ingegeven om te bevestigen dat je echt je Facebook profiel wil downloaden.

'Mijn Archief Starten' is de knop die je moet indrukken om je profiel op facebook te downloaden.

‘Mijn Archief Starten’ is de knop die je moet indrukken om je profiel op facebook te downloaden.

Het downloaden van je Facebook profiel kan afhankelijk van de hoeveelheid foto’s lang of kort duren. Het op deze manier downloaden van je Facebook profiel is gratis, de service is inbegrepen bij je Facebook account.

Facebook foto’s downloaden via picknzip.com

Een andere manier om al je foto’s van Facebook te downloaden is door het gebruik van PicknZip.com. Via deze website kun je gemakkelijk al jouw foto’s downloaden die je in de loop der jaren op Facebook hebt geplaatst. Door in te loggen op de de PicknZip website met je Facebook account kun je heel snel een selectie van je foto’s, of al je foto’s, van Facebook downloaden.

Daarnaast kun je via de software op de website ook snel alle foto’s van je contacten en vrienden downloaden. Tenslotte kun je ook alle foto’s downloaden van je vrienden waarin jij getagd bent. Het gebruik van deze oplossing om je Facebook te downloaden is gratis.

Jouw Facebook foto's en die van je vrienden downloaden.

Jouw Facebook foto’s en die van je vrienden downloaden.

Nadeel aan de PicknZip website is dat je in moet loggen op de site met je eigen account gegevens. De site geeft duidelijk aan waar je gegevens voor kunnen worden gebruiken. Toch voelt het niet goed om dit soort sites te voorzien van jouw Facebook profiel gegevens.

Conclusie

Wil je jouw gegevens van Facebook downloaden en veiligstellen? Dan is het handigst via de ingebouwde backup functie die Facebook biedt. Daarnaast kun je via andere sites ook gemakkelijk jouw foto’s maar ook foto’s van je vrienden downloaden van Facebook. Daarvoor moet je wel jouw gegevens zoals inlog en wachtwoord doorgeven aan een derde partij. En of je dat leuk vindt is natuurlijk de vraag…

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.