Monitor probleem: gekanteld beeldscherm, de oplossing.De beste oplossing voor een gekanteld scherm onder Windows 10

Geplaatst op: - bijgewerkt op (675 weergaven)

Monitor probleem: gekanteld beeldscherm, de oplossing.

Monitor

Eergisteren greep mijn jongste zoon het toetsenbord van de laptop waardoor deze binnen een oogwenk niet meer normaal te gebruiken was. Wat was er gebeurd? Het scherm van mijn laptop was twee keer gekanteld waardoor mijn complete Windows 10 bureaublad op zijn kop stond. En dan wordt het lastig typen….

Gelukkig lag er naast mijn laptop een smartphone waarmee ik een snelle oplossing voor dit probleem vond. En die snelle oplossing kwam ook niet als een verrassing: zoals gezegd was het kwaad binnen enkele seconden geschied. Wil je een gekanteld scherm op je laptop (of computer) weer rechtzetten? Gebruik dan de toetsencombinatie ++. Het is even experimenteren maar binnen enkele ogenblikken heb je met behulp van de sneltoetsen je scherm teruggekanteld.

De beste oplossing voor een gekanteld beeldscherm

Het beeldscherm van mijn laptop zag er ongeveer zo uit.

Bovenstaande toetsencombinatie is de beste oplossing voor het oplossen van een gekanteld beeldscherm onder Windows. Maar waarom heeft Microsoft de mogelijkheid tot het roteren van het beeld eigenlijk ingebouwd? Dat antwoord is, net zoals de oplossing voor het terugkantelen, eigenlijk best eenvoudig. Veel laptops hebben tegenwoordig een scharnier waardoor je ze ook als tablet kunt gebruiken. Om het scharnier aan de bovenkant van je tablet te houden moet het scherm geroteerd zijn. En die functie heeft Microsoft dus ingebouwd in Windows 10.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.