Windows 10 zelf downloadenWindows 10 downloaden: zo krijg je de update

Geplaatst op: - bijgewerkt op (8.813 weergaven)
Windows 10 zelf downloaden

Windows 10

Afgelopen woensdag kwam Windows 10 uit. De nieuwe versie van het belangrijkste en meest gebruikte besturingssysteem ter wereld wordt automatisch uitgerold naar iedereen die nu een legale versie van Windows 7 of Windows 8 heeft. Heb je Windows 7 of 8 gekocht in combinatie met een computer? Dan krijg je de Windows 10 update automatisch op je computer.

Wil je niet langer wachten op de automatische download, geeft de automatische download van Windows 10 problemen of wil je gewoon nu Windows 10 downloaden? Dan hebben we goed nieuws voor je: op de Windows website staat een programma om de Windows 10 update nu binnen te halen.

Als je Windows 7 of 8 gebruikt dan verschijnt er in de taakbalk een klein Windows 10 logo. Als je op dat logo klikt dan verschijnt er een melding waarin je kunt lezen of Windows 10 beschikbaar is voor installatie op je computer of laptop. Om de Microsoft servers niet teveel te belasten rolt Microsoft Windows 10 geleidelijk uit. Het kan dus nog wel weken duren voor iedereen die recht heeft op een update deze ook daadwerkelijk heeft ontvangen.

Om het automatische update proces te omzeilen is er nu dus een klein programma van Microsoft zelf. Dit programma download je via de link naast deze handleiding. Vervolgens installeer je het programma om Windows 10 nu te downloaden. Het programma is slechts 20 MB groot, de Windows 10 download is 3GB.

Installeren via ISO of USB

Als je Windows 10 via deze weg download dan krijg je een ISO bestand op je computer. Je kunt deze ISO vervolgens openen om je Windows 8 of 7 computer automatisch bij te werken naar Windows 10. Je kunt Windows 10 zonder problemen installeren, ook als je ervoor kiest om alle instellingen te behouden.

Ook kun je automatisch een Windows 10 USB stick laten maken (of doe dat zelf met Rufus). Met deze USB stick kun je Windows 10 vervolgens installeren door de computer opnieuw op te starten via USB.

Het startscherm van Windows 10.

Het startscherm van Windows 10.

Heb je problemen met de automatisch download van de Windows 10 update? Dan is het downloaden en installeren van dit handige programma aan te raden. Ook als je niet langer wil wachten op Windows 10 kun je op deze manier gelijk beginnen met Windows 10. Heb je geen haast? Dan kun je natuurlijk ook gewoon wachten op de automatische update van Windows 10.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 reacties

 • Guitze

  Na het printen van een pdf document liep de computer vast.
  Na een herstart werkt de startknop niet meer. Ook andere programma’s doen het niet.
  Wat is de oorzaak en hoe kan ik dit oplossen?
  bvd

 • f.g van noort

  heb verkeerde instellingen gemaakt graag opnieuw installeren

 • DE VLAEMINCK Eric J.g.

  Beste,
  Ik heb W10 gedownload via het icoontje van Windows op mijn laptop met W 8.1
  Ik heb een “clean” installatie uitgevoerd.
  Maar de “startknop” wil niet werken, noch met linker noch met rechter muisklik.
  Alle ander” iconen die onderaan op de werkbalk staan werken wel.
  Alsook “Taakbeheer” kan ik openen.

  Maar ik kan dus niet de lijst met programma’s bekijken en de tegels op het basisscherm.

  Graag een tip
  Flamingo

 • hansderksen

  kan ik win10 downloaden op een computer waar win10 opzit ,en dan opslaan voor mijn andere computer?

 • Ad Bulten

  Tegenwoordig wordt er geen oem-versie meer afgegeven bij de aankoop van een computer. Ik ben van plan een HP-laptop te kopen. Windows 10 is voor geïnstalleerd. Ik wil hiervan een backup maken in geval van nood. Hiervoor heb ik ruimte op een externe HD.
  Windows 10 staat op de SSD 128 GB. Daarnaast in de laptop een HD 1TB Sata. Hierop komen alle andere programma’s geïnstalleerd onder Windows. Kan ik bij een eventuele crash de backup van windows gebruiken en deze na oplossen crash oorzaak op de SSD zetten en mijn syteem werkt weer. De backup van Windows is een schone Windows zonder geïnstalleerde programma’s. de data staat op HD en niet op de SSD. Dat ik opnieuw de gebruik programma’s moet installeren is geen probleem. Belangrijkste vind ik dat de laptop weer werkt met windows 10 zonder extra kosten