Classic ShellClassic Shell – je oude Windows startmenu terug

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.142 weergaven)
Classic Shell

Classic Shell

Mis je het startmenu uit oudere Windows versies ook zo in het nieuwe Windows 10? Gewoon een lijst met je laatst gebruikte programma’s en snelkoppelingen naar je documenten, downloads, afbeeldingen en spelletjes. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: met Classic Shell tover je in een handomdraai je fancy Windows 10 startmenu om naar een overzichtelijk Windows startmenu.

Naast visuele aanpassingen aan het startmenu van Windows 10 kun je met deze handige tool ook andere standaard Windows software aanpassen. Zo is het mogelijk om de interface van de Verkenner aan te passen en kun je Internet Explorer een ander uiterlijk geven.

Verder werkt dit programma ook voor gebruikers van Windows 8 en 8.1. Ook in die besturingssystemen kun je met Classic Shell het startmenu aanpassen. Ook het aanpassen van IE en de verkenner is gewoon mogelijk.

Een overzichtelijk Windows 10 startmenu.

Een overzichtelijk Windows 10 startmenu.

Classic Shell mag je gratis downloaden via de site van de ontwikkelaar. Maar in tegenstelling tot eerdere versies is deze versie van het programma niet langer open-source. Hierdoor is het niet langer mogelijk om je eigen draai te geven aan de functionaliteit van het programma.

Ook in het Nederlands

Classic Shell is een programma dat Windows 10 en Windows 8 kan aanpassen naar jouw wensen. Daarvoor gebruikt het programma de taal van de Windows versie die je gebruikt. Heb je een Nederlandstalige Windows 10 versie? Dan pakt Classic Shell deze taal om het menu aan te passen.

Het installatieprogramma voor Classic Shell is niet in het Nederlands. Het installeren van het programma kan in het Engels. Ook andere talen worden ondersteunt, het Nederlands zit hier helaas niet bij. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Classic Shell? Bezoek dan de site van de ontwikkelaar. Daar kun je dit handige programma gratis downloaden.

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie