Bluestacks Android op PCBlueStacks App Player – Android applicaties op je computer

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.007 weergaven)
Bluestacks Android op PC

Bluestacks Android op PC

Ben je op zoek naar een programma om mobiele applicaties voor Android smartphones op je computer te gebruiken? Dan moet je Bluestacks downloaden.

Met de gratis Bluestacks App Player kun je bijna alle applicaties voor je Android smartphone op je computer installeren en gebruiken.

Wat is Bluestacks?

Bluestacks is een programma dat een Android apparaat op je computer of laptop emuleert. In de praktijk betekent dit gewoon dat je na het downloaden en installeren van Bluestacks een programma op je computer kunt gebruiken dat in een scherm een Android apparaat nadoet.

Het Bluestacks installatiebestand, dat je via de link bovenaan deze pagina kunt downloaden, is groot. Dit komt omdat er in dit bestand software zit om Android te emuleren. Op een smartphone met daarop Android zit precies dezelfde software als in dit installatiebestand.

 

Bluestacks opent een scherm dat zich gedraagt als een Android smartphone.

Bluestacks opent een scherm dat zich gedraagt als een Android smartphone.

Wat kun je met Bluestacks?

Op dit ‘nagemaakte’ Android apparaat kun je heel veel dingen doen die je ook op een normale smartphone of tablet met Android kunt doen. Uiteraard kun je heel veel Android applicaties onder Windows installeren en gebruiken. Via de Play Store van Google kun je apps installeren en gebruiken in een Windows scherm.

Naast het gebruiken van applicaties kun je met Bluestacks ook foto’s bekijken met Google Foto’s, Instagram checken en Facebook kijken. Ook kun je met Bluestacks oefenen in het gebruik van Android. Het programma biedt bijvoorbeeld ook instellingen voor je softwarematig aangemaakte Android apparaat.

Voordelen van Bluestacks?

Bluestacks kent een aantal voordelen ten opzichte van een normale smartphone. Allereerst werken applicaties onder Bluestacks sneller dan op je Android smartphone. Dit komt omdat de hardware van een computer of laptop krachtiger is dan de hardware van je smartphone. heb je problemen met een bepaalde game of app onder Android? Probeer dan eens om deze app te openen met Bluestacks.

Een tweede voordeel is natuurlijk de schermgrootte van een desktop of laptop computer. Is de bediening van bepaalde applicaties lastig op je smartphone omdat het scherm te klein is? Open de applicatie met Bluestacks om zo in een groot volledig scherm dezelfde app gemakkelijker te gebruiken.

Tot slot brengt Bluestacks een groot aantal games en applicaties uit in eigen beheer. Deze applicaties kun je rechtstreeks via Bluestacks installeren, en dus niet via de Playstore. Zowel de applicaties als spelletjes zijn grafisch geoptimaliseerd voor het grotere scherm van je Windows computer.

Tot slot

Wil je bepaalde Android applicaties of games installeren op een Windows computer om zo te profiteren van betere graphics of een groter scherm? Dan is de Bluestacks App Player verreweg de beste keuze.

Het programma werkt snel en is eenvoudig in het gebruik. Vooral de geoptimaliseerde applicaties voor Facebook, Instagram en heel veel games zijn een groot pluspunt van dit gratis programma om onder Windows Android apps te kunnen gebruiken.

Via de link bovenaan deze pagina kun je Bluestacks gratis downloaden. Hou rekening met een forse download: het installatiebestand is bijna 300MB groot.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • F.Leenders

    Hoi ik heb Bleustacks 4.14 hergeïnstalleerd en ging goed , maar het koste me bijna 2Gb schijfruimte voor de hergeïnstallatie .
    na de hergeïnstallatie verdween nogmaals ongeveer 5Gb aan schijfruimte .
    ik schat de installatie nu op 7Gb .

    is hier meer over bekend