WinSecretWindows 10 instellingen wijzigen met WinSecret

Geplaatst op: - bijgewerkt op (311 weergaven)
WinSecret

WinSecret

Winsecret is een handig programma waarmee je gemakkelijk veel Windows 10 instellingen kunt aanpassen. Daarnaast biedt WinSecret nog een aantal andere handige mogelijkheden. Mijn ervaringen met deze tool kun je lezen in deze review.

De ontwikkelaars van WinSecret hebben een schat aan ervaring met het maken van software voor aanpassen van Windows. Want al sinds 2011 worden er versies van Winsecret uitgebracht. De versie die ik heb geïnstalleerd werd uitgebracht voor het aanpassen van Windows 8. Met Windows 10 kan de tool ook prima uit de voeten.

Mogelijkheden Winsecret

Winsecret biedt een aantal mogelijkheden om Windows 10 instellingen gemakkelijk aan te passen. Deze mogelijkheden zijn onder te verdelen in een aantal categorieën. Al deze categorieën kun je terugvinden via de handige interface van WinSecret die werkt op basis van tabbladen.

Alle mogelijkheden van Winsecret staan overzichtelijk gerubriceerd in verschillende tabbladen.

Alle mogelijkheden van Winsecret staan overzichtelijk gerubriceerd in verschillende tabbladen.

Via het tabblad ‘Quick Optimizer’ kun je een aantal bewerkingen uitvoeren die je computer sneller kunnen maken. Zo is het mogelijk om het register op te schonen maar biedt de tool ook mogelijkheden voor het verwijderen van overbodige bestanden. Ook tijdelijke bestanden van zowel Chrome als Windows kunnen met een druk op de knop verwijderd worden.

Onder het tabblad ‘Troubleshooting’ kunnen een aantal bewerkingen uitgevoerd worden die een oplossing kunnen bieden bij een Windows 10 probleem. Doet je videokaart het niet of heb je een slechte beeldkwaliteit? Via de Update service checkt WinSecret automatisch of er nieuwe drivers voor je videokaart beschikbaar zijn. Maar ook met internet problemen in Windows 10 weet Winsecret raad: via de mogelijkheid om internet-instellingen in Windows 10 te resetten kun je veel problemen tijdens het internetten oplossen.

Onder het tabblad WinSecret vind je ontzettend veel mogelijkheden om allerlei minder goed vindbare Windows instellingen te wijzigen. Wil je alle iconen, dus ook de prullenbak, verwijderen van je Windows 10 bureaublad? Dan kan dat via ‘desktop’. Maar wil je de D:\ schijf van je PC verbergen voor alle gebruikers? Dan kan dat via de knop ‘Windows Explorer’.

Tot slot

WinSecret is een programma met uitgebreide mogelijkheden. Eigenlijk kent de tool maar twee nadelen. Allereerst moet je na een proefperiode van 15 dagen betalen voor het gebruik van de software. Daarnaast kun je met de tool instellingen aanpassen die een mogelijk risico vormen voor de stabiliteit of de veiligheid van je PC. Check dus altijd goed wat je aanpast zodat je eventuele wijzigingen ongedaan kunt maken.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.