Spectre en Meltdown checkVoor alle zekerheid: Spectre en Meltdown checker

Geplaatst op: - bijgewerkt op (263 weergaven)
Spectre en Meltdown check

Spectre en Meltdown check

Spectre en Meltdown waren aan het begin van dit jaar volop in het nieuws. Niet vanwege perikelen rondom James Bond films, wel vanwege de het beveiligingsrisico’s die Spectre en Meltdown kunnen betekenen voor computergebruikers. 

Spectre en Meltdown zijn de namen van twee kwetsbaarheden van Intel, AMD en ARM processors. Via Spectre of Meltdown kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot het kernelgeheugen of het geheugen van andere primaire processen op een computer of laptop.

Met deze toegang kunnen hackers wachtwoorden of andere privacy gevoelige informatie uitlezen. Hiervoor is zeer specifieke informatie over een computer nodig. Een hack via Spectre of Meltdown is dan ook zeer lastig te realiseren. Tot op heden is er dan ook nog geen enkele melding van een hack via de Spectre of Meltdown kwetsbaarheden.

Op Tweakers vind je meer achtergrondinformatie over Spectre en Meltdown. De techwebsite heeft een uitgebreide pagina met alle ins en outs over de kwetsbaarheden. Klik hier voor de pagina op Tweakers.

Is jouw computer vatbaar voor Spectre of Meltdown?

Heb jij een computer of laptop die werkt op basis van een Intel, AMD of ARM processor (en dat is voor meer dan 99,9% aannemelijk)? Dan loopt jouw device risico’s door Spectre en Meltdown. Wil je checken of jij risico’s loopt? Download dan gratis de Ashampoo Specte Meltdown Checker.

Met deze gratis tool weet je binnen de kortste keren of je risico loopt met de processor in je computer of laptop. Een kleine tip: bereid je voor op slecht nieuws want alle processoren van Intel, AMD en ARM zijn kwetsbaar voor zowel Spectre als Meltdown.

Spectre en Meltdown check

Spectre en Meltdown check

Minder risico lopen?

Om minder risico te lopen is het verstandig om allereerst altijd Windows Updates gelijk te installeren. Via het besturingssysteem van je computer, en dan vooral in Windows 10, kunnen softwarematig veel risico’s van Spectre en Meltdown weggenomen worden.

Verder is het verstandig om een goede virusscanner en firewall te gebruiken. Beide tools beschermen je computer tegen kwaadwillenden. Door het gebruik van een anti-virus programma en een firewall zijn eenvoudige manieren om je beschermen tegen Spectre en Meltdown.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.