Speccy software gratis downloadenSpeccy – Zo kom je alles te weten over je computer of laptop

Geplaatst op: - bijgewerkt op (439 weergaven)
Speccy software gratis downloaden

Speccy

Je computer of laptop bestaat uit verschillende componenten. Zo hebben ze een processor, een grafische processor, een harde schijf, een netwerkadapter en een intern geheugen.

Vaak is onduidelijk wat voor soort onderdelen er in een computer of laptop zitten. En daar komt Speccy om de hoek kijken. Met dit gratis programma krijg je snel een compleet overzicht met alle informatie over jouw systeem.

Speccy is vergelijkbaar met software zoals Aida en HWinfo. Het grote verschil tussen die programma’s en Speccy is de hoeveelheid systeeminformatie die getoond wordt. Speccy biedt van alle software voor het tonen van informatie over je computer verreweg de meeste informatie.

Wanneer gebruik je Speccy?

Speccy is een programma dat je moet gebruiken bij problemen. Je kunt met deze tool namelijk uitvinden welke onderdelen je computer heeft. Via Google en hulpfora kun je vervolgens op zoek naar een oplossing voor het probleem met de combinatie van hardware en software.

Verder is Speccy ook een handige tool voor mensen die hun computer willen updaten. Niet elke computer is geschikt voor nieuwe hardware. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe SSD inbouwen in je computer dan moet daar wel plek voor zijn. Met Speccy kun je, zonder dat je je pc openmaakt, zien of deze geschikt is voor het doorvoeren van een upgrade.

Speccy: door Pirisoft

Speccy is een programma dat wordt ontwikkeld door Pirisoft. Dit bedrijf ken je misschien wel van de populaire CCleaner software. Verder maakt het bedrijf ook Recuva, voor het terughalen van verwijderde bestanden, en Defraggler. Dat laatste programma is bedoeld voor het defragmenteren van je harddisk

Alle programma’s die Pirisoft maakt worden gratis aangeboden. Dat geldt dus ook voor Speccy. Daarnaast maakt het bedrijf ook Pro versies van al haar software producten. Deze bieden vaak extra mogelijkheden en handigheidjes. Voor de thuisgebruiker volstaan de gratis versies van de software die je bij Pirisoft kunt downloaden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.