Hoe snel is mijn PC?PerformanceTest – Hoe snel is jouw pc?

Geplaatst op: - bijgewerkt op (5.003 weergaven)
Hoe snel is mijn PC?

Hoe snel is mijn PC?

Wil je video’s gaan bewerken maar twijfel je aan de snelheid van je computer? Of wil je weten hoe snel jouw computer is omdat je graag nieuwe 3D schietspelletjes wil spelen? Met de PerformanceTest software kun je heel gemakkelijk jouw computer benchmarken.

Het bedrijf PassMark software ontwikkeld de PerformanceTest software. Afgelopen week kwam er een update uit voor versie 8 van deze benchmark software. Heb je versie 8 al eerder geïnstalleerd dan is deze update aan te raden. Wil je nu software downloaden om te kijken hoe snel je computer is? Download dan uiteraard deze nieuwe versie.

De PerformanceTest software kun je gratis downloaden. Gedurende 30 dagen mag je de software gratis gebruiken. Wil je na 30 dagen het programma blijven gebruiken dan zul je een licentie moeten kopen. Een licentie voor deze benchmark-software kost 26 dollar per jaar.

Hoe snel is je laptop of computer?

Met de PerformanceTest kun je heel uitgebreid testen hoe snel jouw computer of laptop is. Na het downloaden en installeren van het programma is  het opstarten van de software genoeg om gelijk te gaan kijken hoe snel jouw computer is. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld van plan bent om onderdelen van jouw pc te gaan vervangen.

Het benchmarken (=kijken hoe snel iets is) van een computer gebeurt door middel van 32 tests. Deze tests zijn ingedeeld in 5 hoofdgroepen. PerformanceTest kijkt allereerst naar de snelheid van je processor. Daarna volgende tests om te kijken hoe snel jouw computer is in het weergeven van 2D en 3D beelden. Tenslotte worden ook je harde schijven en het geheugen van je computer getest op snelheid.

Het benchmarken van een computer is een intensief proces. In theorie moet elke computer succesvol een benchmark kunnen doorlopen. Toch is het goed om je te realiseren dat je computer maximaal belast wordt tijdens het uitvoeren van een benchmark.

Jouw computer vergeleken met andere

Na afloop van de tests wordt jouw computer in een overzichtelijk scherm vergeleken met een aantal andere systemen die door middel van dezelfde benchmarks zijn onderzocht. Zo heb je snel een duidelijk beeld van de snelheid van jouw computer of laptop.

Naast de tests in de belangrijkste aspecten rondom de snelheid van jouw computer kunnen ook andere benchmarks worden uitgevoerd. Daarnaast kun je met een speciale Android versie van dit programma ook je smartphone of Android tablet benchmarken.

Je systeem benchmaken / kijken hoe snel je computer is.

Je systeem benchmaken / kijken hoe snel je computer is.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.