Meet de temperatuur van je processor met Core Temp.Core Temp – meet de temperatuur van je processor

Geplaatst op: - bijgewerkt op (310 weergaven)
Meet de temperatuur van je processor met Core Temp.

Core Temp

Core Temp is een applicatie voor computergebruikers die veel vragen van hun processor. Bijvoorbeeld omdat je je computer op een hogere snelheid laat draaien door de processor te overklokken of omdat je veel zware bewerkingen op je machine uitvoert. 

Core Temp kun je namelijk gebruiken om de temperatuur van je processor in de gaten te houden. En dat kan, zeker in de hierboven beschreven gevallen, de levensduur van je processor ten goede komen. Als je processor langere tijd op een te hoge temperatuur zijn werk moet doen kan dit schadelijk zijn voor dit cruciale onderdeel van elke computer of laptop.

Core Temp kan de informatie real-time weergeven. Maar ook kan je het programma automatisch logbestanden aanmaken die je op een later moment kunt bekijken. De informatie uit deze bestanden kan ook in een spreadsheet programma worden geopend zodat je een handig overzicht krijgt van de temperatuur van je processor gedurende een bepaalde periode.

Hoe hard moet je processor werken?

Naast het continue monitoren van de temperatuur van je processor kan Core Temp nog mer. Zo houdt het gratis programma in de gaten op hoeveel procent de verschillende kernen van je processor werken. En daarnaast biedt het programma ook veel informatie over de exacte processor in je computer.

Tot slot kun je alle informatie die Core Temp verzameld ook nog eens raadplegen via je smartphone. Momenteel zijn er apps beschikbaar voor zowel Android als Windows Phone. Of Core Temp ook beschikbaar komt voor iOS devices is nog onbekend.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.