Gratis software downloaden: Hard Disk SentinelCheck je harde schijf (HDD of SSD) op problemen met Hard Disk Sentinel

Geplaatst op: - bijgewerkt op (853 weergaven)
Gratis software downloaden: Hard Disk Sentinel

Hard Disk Sentinel

Je harde schijf is het meest belangrijke onderdeel van je PC. Op je harde schijf staan namelijk alle bestanden die moeten zorgen voor een goede werking van je computer. Maar ook je eigen bestanden worden opgeslagen op je harde schijf. 

Goede software voor het controleren van je harddisk op problemen is dan ook erg belangrijk. Zeker als je gehecht ben aan je documenten, afbeelding, muziekbestanden en film downloads dan is het verstandig om regelmatig de status van je interne schijven te checken.

Tip:

Zorg altijd voor een goede backup. Zo voorkom je data-verlies bij een eventuele crash van je harddisk of SSD.

Een van de tools die hier erg geschikt voor is, is Hard Disk Sentinel. Met dit programma krijg je een handig overzicht van alle schijven in je computer, inclusief de status van deze schijven. Mochten er problemen zijn of voorziet de tool binnenkort problemen? Dan krijg je hier een duidelijke waarschuwing.

Hard Disk Sentinel checkt automatisch de status van je harde schijven.

Hard Disk Sentinel checkt automatisch de status van je harde schijven.

Hard Disk Sentinel gebruikt S.M.A.R.T. gegevens voor het controleren van de status van je harddisk. Door middel van S.M.A.R.T. (wat staat voor Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) wordt een harde schijf op basis van een groot aantal indicatoren in de gaten gehouden. Zo goed als alle SSD en HDD schijven die momenteel verkocht worden zijn voorzien van deze technologie.

Constateert Hard Disk Sentinel een fout of aankomend probleem met een van de van de schijven in je computer? Dan krijg je precies te zien waar het probleem hem in zit en in hoeverre dit probleem een bedreiging vormt voor de gegevens op de schijf. Bij grote problemen en een risico op data-verlies zal Hard Disk Sentinel een dringende waarschuwing geven.

Het programma werkt met harde schijven op basis van SSD en HDD technologie. Verder worden ook USB-schijven en USB sticks gecontroleerd. Dit soort schijven beschikken echter niet over S.M.A.R.T. technologie waardoor de status informatie over dit soort schijven minder betrouwbaar is.

Downloaden

Wil je Hard Disk Sentinel downloaden? Dan kan dat via de link bovenaan deze pagina. De tool kun je in eerste instantie gratis downloaden. Bevalt het programma je? Dan moet je na de gratis proefperiode een licentie kopen. Via de website van het programma kun je vijf licenties kopen voor 50 euro.

Mijn ervaringen met Hard Disk Sentinel zijn prima. Ik heb de tool geïnstalleerd en deze een aantal dagen gebruikt. Omdat ik echter veelal in de cloud werk en dus het risico op data-verlies voor lief neem heb ik besloten om geen licentie te kopen. Werk je veel met lokale bestanden? Dan is deze tool de moeite zeker waard.

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.